« Hrvatska
objavljeno prije 8 godina i 8 mjeseci
ČOBANKOVIĆ

Što razgovarati s nekim tko nema pojma o poljoprivredi?

Čobanković je izjavio da "ne zna što bi trebao razgovarati s predsjednikom Sindikata hrvatskih seljaka Tomislavom Pokrovcem koji nije poljoprivrednik, već gospodarstvenik"

Fotografija vijesti
Više o

Petar Čobanković

,

poljoprivreda

,

seljaci

,

prosvjedi

"Ne znam što bih trebao razgovarati s Pokrovcem. Pokrovac nije poljoprivrednik, nego gospodarstvenik, ima registriranu tvrtku Pokrovac d.o.o., a u Upisniku poljoprivrednih proizvođača nema ni jednog Pokrovac Tomislava", kazao je Čobanković odgovarajući na pitanja novinara o najnovijem prosvjedu poljoprivrednika u Vukovarsko-srijemskoj i Virovitičko-podravskoj županiji.

Čobanković kaže kako je u Upisniku poljoprivrednika samo Manda Pokrovac te pretpostavlja da možda imaju neke veze. "Teško mi je razgovarati s nekim tko se ne bavi poljoprivredom", kazao je dodajući da je s Pokrovcem, ako hoće razgovarati s njim kao potpredsjednikom Vlade za gospodarstvo, spreman razgovarati.

Ministar poljoprivrede ponovio je da se sinoć u Ferovcu sastao s predstavnicima poljoprivrednika koji su tri dana prosvjedovali u Požeško-slavonskoj, Bjelovarsko-bilogorskoj i Krapinsko-zagorskoj županiji, te da su nakon dogovora ti seljaci prekinuli prosvjed.

Čobanković je podsjetio da je Pokrovac bio pozvan na sastanak, koji je imao s predstavnicima udruga, da je bio pozvan i "sindikat seljaka, koji nije dobio registraciju, ali mu to ne smeta da ga pozove".

Na upit o zahtjevu seljaka prosvjednika da odstupi s mjesta ministra poljoprivrede, Čobanković je kazao da će se o tome odlučiti tamo gdje se odlučuje. "Hrvatska je parlamentarna država, država s parlamentarnom demokracijom i zna se kako se mijenjaju Vlada i ministri. Ako predsjednica (Vlade) traži moj mandat, nema problema", kazao je.

10.03.2011. 20:25:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh