« Lifestyle STANOVANJE
objavljeno prije 7 godina i 2 mjeseca
PRAVILA

Što obavezno morate čistiti svaki dan?

Svi vole čisti i uredni dom, ali nekad ga jednostavno nemamo vremena svaki dan detaljno očistiti, no unatoč tome, neke stvari nemojte nikad preskočiti

Neke stvari ipak treba očistiti svakodnevno
Neke stvari ipak treba očistiti svakodnevno (Shutterstock)
Više o

čišćenje stana

,

ključevi

,

pločice

,

kuhinjske krpe

,

daska za rezanje

Čišćenje sigurno nije jedan od onih poslova u kojima ljudi baš uživaju (osim Djevica, naravno), no kako je higijena važna, ovih sedam stvari bi trebali svakodnevno održavati čistima kako bi spriječili nakupljanje bakterija i mikroba:

Četkice i spužvice za šminkanje - ako dugo vremena koristite isti pribor za šminkanje, nakon svakog korištenja ga očistite u toploj, sapunastoj vodi kako ne bi prenijeli na lice mikrobe i bakterije.

Daska za rezanje - ako koristite drvene daske, namočite ih u mješavinu octa i vode (1:1) nekoliko minuta, svaki put kad ste gotovi s kuhanjem. Trik je to koji će vam pomoći da se riješite bakterija i gljivica nakupljenih na površini.

Ključevi - na držačima ključeva ima više bakteija nego na tipkama u dizalu. Nikad ih ne čistitmo, a stzalno ih primamo prljavim rukama. Stavljamo ih u prljave džepove i često nam padaju na pod. Rezultat je da donosimo nevjerojatan broj bakterija u naš dom. Očistite ih antiseptičkim maramica kako bi spriječili zarazu.

Kuhinjske krpe - nedavne studije pokazale su kako su kuhinjske krpe najveći prenosioci zaraza u kuhinji. Ista stvar vrijedi i za male ručnike u kapaonici. Kako ih koristite više od jednom dnevno, jako brzo se zaprljaju. Zbog toga ih mijenjati bar jednom svakih par dana, a i češće ako imate veliku obitelj.

Pločice u kupaonici - kako bi pojednostavili rutinu čišćenja prljavih kupaonskih pločica, obrišite ih nakon svakog tuširanja. dati svoje tuša zidove brzo brisanje nakon svake tušem. Održavanje kupaonice suhom, spriječit će bakterije i plijesan.

Umivaonik i sudoper - možda mislite da je nakon pranja ruku ili suđa, opran i umivaonik i sudoper, ali nije tako. Na njihovim rubovima zadržavaju se brojne bakterije.

20.02.2017. 11:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh