« Seks
objavljeno prije 12 godina i 11 mjeseci
ČUDA MEDICINE

Što napraviti kada vam supruga odsiječe penis? Nabavite novi!

Muškarcu kojemu je podivljala supruga odrezala penis liječnici mogu konstruirati novi koji će biti potpuno seksualno funkcionalan

Fotografija vijesti
Više o

brak

,

plastična kirurgija

,

kastracija

Liječnici imaju dobre vijesti za nesretnog muškarca kojemu je prije nekoliko dana supruga u napadu bijesa odrezala penis i bacila ga u drobilcu za smeće.

Odrezani dio tijela mogao bi se zamijeniti mišićnim tkivom i kožom s bedra ili podlaktice, tvrde doktori sa Sveučilišta u Marylandu.

Ukoliko je prišivanje odrezanog penisa natrag nemoguće, ovakva rekonstrukcijska operacija jedino je moguće rješenje, ukoliko nesretnik želi u budućnosti imati donekle kvalitetan seksualni život.

„Ipak, ne zavaravajte se, ovakve su operacije iznimno komplicirane" rekao je dr. Andrew Kramer, urolog i kirurg iz sveučilišne bolnice, dodajući kako je uglavnom jako teško postići da tako rekonstruirani penis izgleda kao „prava stvar".

Prema pisanju američkih medija, neimenovanom muškarcu iz Kalifornije supruga je odrezala penis i bacila ga u smeće, ali ukoliko su liječnici reagirali na vrijeme i drobilica nije potpuno uništila tkivo, u roku 24 sata moguće je izvesti operaciju šivanja penisa natrag.

Ukoliko to ne uspije, jedina alternativa jest da mu doktori naprave novi.

„Iako vjerojatno neće izgledom biti za izložbu, ovakav je zamjenski penis gotovo potpuno seksualno funkcionalan i muškarac može imati normalne erekcije" tvrdi dr. Kramer.

Kako bi mu to omogućili, kirurzi ugrađuju prostetički uređaj u rekonstruirani penis koji omogućuje postizanje erekcije kad to poželi. Osim toga, muškarac će moći doživljavati i orgazme budući da živci zaslužni za to nisu oštećeni odsijecanjem penisa.

Nažalost, neće biti sposoban za ejakluaciju i ukoliko u budućnosti bude želio djecu, morat će se podvrgnuti medicinskom zahvatu.

Možda i najgore od svega, zbog toga što mu kirurzi moraju rekonstruirati mokraćni sustav, više neće moći urinirati stojećki.

Pakleni plan njegove supruge je, čini se, nažalost ipak uspio.

15.07.2011. 11:43:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh