« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 6 godina i 4 mjeseca
STVARNO?

Što nam sve treba za divnu kožu? Samo ovo...

Losos je pun hranjivih tvari korisnih za zdravlje kože poput omega-3 masnih kiselina, B-12 vitamina i selena

Losos će riješiti sve probleme s kožom
Losos će riješiti sve probleme s kožom (Shutterstock)
Više o

Omega 3

,

losos

,

vitamin b12

,

selen

Lijepa koža tiha je patnja velikog broja žena, a većinom zbog jednostavnog razloga - ako ne jedete dovoljno proteina, oduzimate koži aminokiseline važne za stvaranje kolagena (koji čini kožu jakom) i elastičnog tkiva (koje ju čini gipkom). 

Vjerovali ili ne, ako dođe do starenje i visenja kože, dovoljna je jedna namirnica koje će stvari vratiti na staro: losos!

Losos je pun hranjivih tvari korisnih za zdravlje kože poput omega-3 masnih kiselina, B-12 vitamina i selena. 

Omega-3 masne kiseline djeluju protuupalno i održavaju kožu vlažnom i otpornijom. Jednje hrane bogate omega-3 masnim kiselinama može dovesti do nježnijeg, mlađeg izgleda kože s vidljivim smanjenjem upalnih stanja kože kao što su akne i psorijaza.

Vitamin B-12 od vitalnog je značaja za zdravlje vaše kože. Bitan je za zdravu kožu, kosu i nokte jer igra važnu ulogu u reprodukciji stanica.

Selen je mineral bogat antioksidansima. Povećava imunitet, sudjeluje u antioksidativnoj aktivnosti koja štiti od djelovanja slobodnih radikala i upala.

Stoga za zdravu i mladenačku kožu - ubacite losos u prehranu jednom tjedno i već za koji mjesec vidjet ćete prave rezultate.

17.01.2018. 18:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh