« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 8 godina i 8 mjeseci
EH, DA ...

Što nam rade dijete, a o tome se rijetko govori

Mršavljenje je postalo gotovo obavezna tema, što ne čudi s obzirom na drastičan porast broja pretilih, no rigorozne dijete sa sobom donose i probleme o kojima se najčešće - šuti

Koje su moguće posljedice dijete?
Koje su moguće posljedice dijete? (Shutterstock)
Više o

dijeta

,

problemi

,

žučni kamenci

,

opuštena koža

Gubitak kilograma može napraviti puno dobrog za vaš organizam i zdravlje, no ako to napravite drastično i brzo, može doći i do neželjenih posljedica koje će vam rijetko tko spomenuti.

Na prvom je mjestu depresija - iako se gubitak kilograma povezuje s porastom raspoloženja, istraživanje provedeno u Velikoj Britaniji pokazalo je da su osobe koje smršave podložne većem riziku od depresije, i to gotovo 80 posto većim. No, i to se može izbjeći zdravim snom, zdravom prehranom i vježbanjem, što će vam sve dati dovoljno energije.

Nakon toga slijedi noćna mora svake žene - opuštena koža. Koža će se uvijek objesiti ako vrlo brzo izgubite puno kilograma, a ona će visjeti upravo zbog nedostatka elasticiteta. Tako ćete imati liniju, ali i probleme sa sakrivanjem obješene kože. Ponekad je jedini način uklanjanja estetska operacija, ali bolje je održavati elasticitet kože i mršavjeti polakše.

Za kraj, pripazite na žučne kamence - brz gubitak kilograma i nedostatak masnoća u dijeti kojom ste to uspjeli gotovo uvijek dovodi do pojave žučnih kamenaca koji će vas onda mučiti duže vrijeme i morat ćete ih odstraniti operativnim putem. Stoga, ne izbacujte masnoće potpuno iz prehrane, pogotovo ne dobre kao što je maslinovo ulje.

14.09.2015. 18:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh