« Život
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
ZDRAVI EGOIZAM

Što nakon izlaska iz loše veze?

Sjetite se da ste i prije veze bili samostalna osoba ispunjenog života; prekid nije kraj svijeta već korak bliže onom pravom partneru

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Shutterstock)
Više o

ljubav

,

veze

,

prekid

,

ljubavni odnosi

,

partner

Govoriti o prekidu odnosa koji je nekvalitetan, ne ispunjava, koji je jednostavnom pogrešan puno je lakše nego zaista to sprovesti u djelo. Pa ipak, čovjek mora voljeti malo i sebe i misliti o onome što je najbolje za njega:

Ne opravdavajte partnerovo loše ponašanje

Kada jednom prestanete tražiti opravdanja za partnerovo loše i glupo ponašanje, vidjet ćete svoju vezu puno jasnije. Na takav način ćete vrlo brzo znati želite li ostati u njoj ili ne. Ukoliko ste u svojoj vezi nesretni, morate se najprije pitati što bi u tom slučaju savjetovali prijatelju/prijateljici. Pa to primijenite na sebe.

Ne opravdavajte svoje greške

Nikome nije jednostavno priznati da je bio u zabludi i da je imao loših procjena, no to nije sramota. Nije problem biti s krivom osobom u vezi - problem nastaje tada kada iz navike ili straha od samoće čovjek ostaje u takvoj lošoj vezi, s partnerom koji baš i nije za njega. Potrebno je iskreno razmisliti što se ustvari želimo od druge osobe i je li budućnost s njom izgledna. Ne razmišljajte o svojoj krivoj odluci iz prošlosti nego se usredotočite na to da donesete ispravnu za budućnost. 

Tko ste bili prije?

Žene, kada su u vezi, češće mijenjaju životni stil od muškaraca pa zaboravljaju da su nekada bile samostalne osobe s ispunjenim životom. Ako ste prekinule vezu, sada je ponovo došlo vrijeme da oživite svoju osobnost i dobra prijateljstva te u potpunosti uživate u životu.

Novi kriteriji za novu vezu

Sjetite se svih ponašanja i stvari koje su vas uzrujavale i vodile do ludila; obećajte sebi da se s takvim ponašanjem nećete više susretati i da ga nećete tolerirati. Obećajte si to! I toga se držite!

Vjerujte da za vas postoji netko bolji

Neka vas loša veza ne obeshrabri. Izraz "nesretan u ljubavi" znači da niste na vrijeme otišli iz loše veze. Kraj loše veze za vas znači korak bliže boljem partneru.

Sreću ne očekujte odmah

Razlog, zbog kojeg se mnogi vrate u lošu vezu je taj što kad je prekinu očekuju odmah nekog boljeg, očekuju procvat i sreću. Nije nužno, a nije baš ni moguće da ćete naći zadovoljstvo i sreću u trenutku kada ste prekinuli prijašnju vezu. Morate si dati vremena da nađete sreću i da ona nađe vas. (Osim ako već niste još tijekom stare veze pronašli nekoga što bi značilo da ste varali)

Prihvatite usamljenost

Nakon prekida dolazi osjećaja usamljenosti. Ta usamljenost je grozna i čini se da nikada neće prestati. U tim trenutcima jedino što možete napraviti je okružiti se prijateljima, ponovo oživjeti sami sebe i svoje želje ili vratiti se hobijima.

Zapamtite zašto ste prekinuli vezu

Poslije prekida, posebno kada samoća prevlada, javlja se nenadani romantični osjećaj usmjeren prema bivšem partneru. Nije neobično da se izvlače lijepi trenuci i stvari koje su se dogodile. No, vrlo je važno da ste sve vrijeme svjesni razloga i stvari zbog kojih ste uopće i prekinuli. Ako vam ni to nije dovoljno, napišite popis tih stvari kako bi vas podsjećale da niste pogriješili te kako se ne bi vratili bivšem partneru i bivšim patnjama. 

Brinite o sebi

Budite svjesni svojih osjećaja, dozvolite si suze, žalost, bijes. Hranite svoju dušu stvarima koje kod vas donose pozitivne osjećaje i raspoloženja. Priuštite si masažu. Svaki dan iskoristite za smijeh s prijateljima i čestitajte si za pametni potez koji ste učinili za sebe i svoju budućnost.

Izvor: Intimatemedicine.com.hr

07.04.2010. 18:36:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh