« Žene
objavljeno prije 8 godina i 7 mjeseci
HE HE

Što je ženama važnije - obitelj, partijanje ili karijera

Emocionalna neplodnost nova je kovanica koja znači da činjenica da nemate djecu nije vaš osobni izbor već nedostatak prave osobe s kojom bi djecu imali

Ženama je partijanje sve važnije
Ženama je partijanje sve važnije (Shutterstock)
Više o

žena

,

karijera

,

moderne žene

,

emocionalna neplodnost

Žene su definitivno izašle iz nekih okvira koji su ih sputavali stoljećima, pa je tako novo istraživanje provedeno u Britaniji na preko 3 tisuće žena starih od 28 do 45 godina pokazalo da im je glavno - partijanje i karijera.

Čak polovica ispitanih žena niti ne pomišlja na dijete jer imaju problema s pronalaskom pravog partnera, a to ih pogađa gotovo kao da su neplodne.

Štoviše, sve je više žena spremno je čekati pravu osobu koliko god je potrebno pa razmišljaju o zamrzavanju svojih jajašaca kako bi mogle roditi bez obzira na godine, a dobar dio se nećka oko posjete banci sperme. 

Naravno, psiholozi su odradili svoj posao i dali ime ovoj pojavi - emocionalna neplodnost, prevedeno, činjenica da nemate djecu nije vaš osobni izbor već nedostatak prave osobe s kojom bi djecu imali.

Ma koliko stručnjaci naglašavali da je pravo vrijeme za dijete prije navršene 35. godine života, sve veći broj žena jednostavno nije spreman za djecu u tom dobu, što iz financijskih, što iz gore navedenih razloga. 

19.10.2015. 21:41:03
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh