« Život
objavljeno prije 11 godina i 5 mjeseci
RAZLIKE

Što je ljubav, a što zaljubljenost

kad se u nekog zaljubite, nemojte odmah trčati na snimanje mozga, nego upoznajte osobu do kraja i tek nakon toga će možda doći do razvoja ljubavi

Ljubav i zaljubljenost se razlikuju
Ljubav i zaljubljenost se razlikuju (Arhiva)
Više o

ljubav

,

žene

,

zaljubljenost

,

muškarci

,

naklonost

Općeprihvaćena ideja je da se prvo u nekog zaljubite, pa se razvije prava ljubav, pa tako ljudi ta dva pojma smatraju prirodno povezanima. No, magnetska tomografija je u najnovijem istraživanju pokazala da se radi o potpuno različitim fiziološkim stanjima. 

Oni koji su u dužoj vezi pogledom na partnerovu sliku aktiviraju više područja mozga, između ostalih i insularni korteks u kojem se spajaju fizički osjećaji i duboki osjećaji, a svježe zaljubljeni parovi tada aktiviraju dijelove mozga koje inače aktiviraju opijati.

Na ovaj se način može zaključiti da je ljubav ipak nešto puno više od jednostavne injekcije dopamina, te da razvoj ljubavi dolazi krajem zaljubljenosti, što se kosi s pjesničkim shvaćanjem svijeta. 

Ipak, kad se u nekog zaljubite, nemojte odmah trčati na snimanje mozga, nego upoznajte osobu do kraja i tek nakon toga će možda doći do razvoja ljubavi.

 

08.12.2012. 19:15:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh