« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 1 godinu i 1 mjesec
SAVJETI

Što bi žene trebale jesti za doručak?

Visceralne masti su prave pravcate ubojice zdravlja, a ako jedete jednu namirnicu žene bi mogle izbjeći mnoge probleme

Doručak iz snova
Doručak iz snova (Arhiva)
Više o

žene

,

avokado

,

visceralna mast

Vrijeme je za doručak, a većina žena niti ne zna što im se događa u tijelu kad odu u trgovinu po peciva ili doma naprave obilan doručak. Naime, ako jedu pogrešne stvari, skupljaju im se visceralne masnoće koje će, prije ili kasnije, napraviti probleme sa zdravljem.

Naime, baš zbog tog položaja oko jetre, bubrega, srca i pankreasa nazivaju je 'tempiranom bombom', a može dovesti do ozbiljnih zdravstvenih problema kao što su karcinom, moždani udar, dijabetes tipa 2, gojaznost, kardiovaskularne bolest i visoki kolesterol.

Na sreću, postoji hrana koju možete jesti za doručak, a pomoći će vam da se rešite visceralne masti. U pitanju je avokado.

Ovo tropsko voće bogato je nezasićenim masnim kiselinama, dijetalnim vlaknima, vitaminima i mineralima.

Odličan je izvor kalija, folata i vlakana, a dodavanje ove namirnice u prehranu moglo bi vam pomoći u izbacivanju visceralne masti.

Studija koja je objavljena u časopisu Journal of Nutrition, pokazala je da svakodnevno konzumiranje avokada smanjuje masnoću na trbuhu kod žena u roku od nekoliko tjedana. Tim znanstvaenika sa Sveučilišta Illinois okupio je 105 volontera koji su bili klasificiran kao osobe s prekomjernom tjelesnom težinom, odnosno gojazne.

Sudionioce su bile podijeljene u dvije grupe: jedna grupa je u jednom dnevnom obroku konzumirala avokado dok su ostali dobivali samo hranu koja je po sastojcima i kalorijskoj vrijednosti podsjećala na ovo zeleno voće.

03.04.2023. 08:00:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh