« Glazba
objavljeno prije 6 godina i 3 mjeseca
NAJAVE

Stjepan Jimmy Stanić izvodi presjek karijere 1.3. u Vintage Industrialu

Legenda glazbene scene će uz pjevačke bravure pružiti publici i stand-upovske rutine za koje inspiraciju crpi cijeli život

Legenda na sceni Vintage Industriala
Legenda na sceni Vintage Industriala (Vintage Industrial)
Više o

koncert

,

Vintage Industrial Bar

,

Jimmy Stanić

Prvi dan ožujka obilježite koncertnom zagrebačke i hrvatske glazbene legende - JIMMY STANIĆA, koji će uz pjevačke bravure pružiti publici i stand-upovske rutine za koje inspiraciju crpi cijeli život. Koncert koji ne želite propustiti! Karte su u prodaji u Vintage Industrialu (Savska cesta 160) i Dirty Old Shop (Tratinska 18).

Stjepan Jimmy Stanić, doajen hrvatske zabavne i jazz-glazbe, unatoč poodmaklim godinama, na glazbenoj je sceni i dalje aktivan. Bistra duha, čista glasa i zadivljujuće energije, na pozornici priziva duh glazbe čija vrijednost „nikad neće proć" i koju upravo on - šarmantan, duhovit i vječno mlad - utjelovljuje.

Stariju je publiku već odavno osvojio, a mlađa ga tek otkriva. Njegovi su nastupi na ovim prostorima jedinstveni ne samo zbog vrhunske interpretacije jazz-standarda te evergrina nego i duhovitih „intermezza", danas bismo rekli, stand upa.

Uza sve to, Jimmy izvodi i predratne, već pomalo zaboravljene šlagere sa zagrebačkim štihom. A kad mu se na pozornici pridruži i supruga Barbara, probudi se duh staroga građanskog Zagreba.

Bravuroznim Jimmyjevim nastupima nemali doprinos daje i Scharf trio, trolist vrsnih instrumentalista u njegovoj pratnji - pijanist Julije Njikoš, gitarist Mario Igrec i kontrabasist Mladen Baraković.

***************************************

DISKOGRAFIJA:

1973. Đimi Stanić

1982. Vječne Melodije 1 (Ponoćni Tango)

1983. To Bješe Davno Već - Vječne Melodije 2

1984. Vječne Melodije 3

1984. Vječne Melodije 4

1985. Jimmy Stanić & Glenn Rich Orchestra

1987. Live In Concert

1988. Vječne Melodije 5

1992. Stjepan Đimi Stanić

1996. Beautiful Love ‎

03.02.2018. 15:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh