« Hrvatska
objavljeno prije 6 godina i 4 mjeseca
PROGNOZA VREMENA

Stižu nam oblaci, kiša i snijeg

Oblaci i kiša obilježit će ponedjeljak i na sjevernom Jadranu, a u višem gorju prema kraju dana bit će i snijega

Pripremite se za padaline... raznih vrsta
Pripremite se za padaline... raznih vrsta (Arhiva)
Više o

snijeg

,

kiša

,

prognoza vremena

Prognoza vremena za prvi tjedan Nove godine mnogima će neće baš svidjeti, iako će nakon mnogima vjerojatno neprospavane novogodišnje noći, oblačan i kišan prvi dan u novoj godini dobro doći.

Manje oblaka bit će istoku Hrvatske, gdje kiša mjestimice može i izostati. Prvi dio dana obilježit će južina - na kopnu jugozapadnjak, na moru jugo, koje ponegdje može biti i olujno. Poslijepodne i navečer, kada se predviđa glavnina kiše, vjetar će okrenuti na sjeverni i sjeverozapadni te uz pad temperature uglavnom u višem gorju može biti i snijega.

U Slavoniji, Baranji Srijemu na Novu godinu bit će promjenljivo, pa i pretežno oblačno, ponegdje s kišom tijekom poslijepodneva. Temperatura danju oko 10 °C, kao i u središnjoj Hrvatskoj, gdje će prevladavati oblačno s povremenom kišom, većinom u drugome dijelu dana kada će ponegdje zapuhati umjeren sjeveroistočnjak.

Oblaci i kiša obilježit će ponedjeljak i na sjevernom Jadranu, a u višem gorju prema kraju dana bit će i snijega. Puhat će umjereno i jako jugo, kojega će biti i u Dalmaciji, mjestimice moguće i olujnog. Povremene kiše bit će poglavito poslijepodne.

U drugome dijelu dana na kišu pa i lokalne pljuskove s grmljavinom treba računati i na jugu Hrvatske, gdje će također puhati umjereno i jako, ponegdje moguće i olujno jugo.

Sljedeći dani bit će promjenljivi s povremenom kišom, na kopnu posebice u prvome dijelu utorka, kada uz pad temperature ponegdje može biti susnježice i snijega.

I na moru promjenljivo - u utorak prestanak kiše i bura, zatim u srijedu opet jugo, a u četvrtak ponovno mjestimice kiša te bura.

01.01.2018. 12:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh