Metro-portal.hr

objavljeno 01.01.2018. 12:01:00
PROGNOZA VREMENA

Stižu nam oblaci, kiša i snijeg

Oblaci i kiša obilježit će ponedjeljak i na sjevernom Jadranu, a u višem gorju prema kraju dana bit će i snijega

Pripremite se za padaline... raznih vrsta
Pripremite se za padaline... raznih vrsta (Arhiva)

Prognoza vremena za prvi tjedan Nove godine mnogima će neće baš svidjeti, iako će nakon mnogima vjerojatno neprospavane novogodišnje noći, oblačan i kišan prvi dan u novoj godini dobro doći.

Manje oblaka bit će istoku Hrvatske, gdje kiša mjestimice može i izostati. Prvi dio dana obilježit će južina - na kopnu jugozapadnjak, na moru jugo, koje ponegdje može biti i olujno. Poslijepodne i navečer, kada se predviđa glavnina kiše, vjetar će okrenuti na sjeverni i sjeverozapadni te uz pad temperature uglavnom u višem gorju može biti i snijega.

U Slavoniji, Baranji Srijemu na Novu godinu bit će promjenljivo, pa i pretežno oblačno, ponegdje s kišom tijekom poslijepodneva. Temperatura danju oko 10 °C, kao i u središnjoj Hrvatskoj, gdje će prevladavati oblačno s povremenom kišom, većinom u drugome dijelu dana kada će ponegdje zapuhati umjeren sjeveroistočnjak.

Oblaci i kiša obilježit će ponedjeljak i na sjevernom Jadranu, a u višem gorju prema kraju dana bit će i snijega. Puhat će umjereno i jako jugo, kojega će biti i u Dalmaciji, mjestimice moguće i olujnog. Povremene kiše bit će poglavito poslijepodne.

U drugome dijelu dana na kišu pa i lokalne pljuskove s grmljavinom treba računati i na jugu Hrvatske, gdje će također puhati umjereno i jako, ponegdje moguće i olujno jugo.

Sljedeći dani bit će promjenljivi s povremenom kišom, na kopnu posebice u prvome dijelu utorka, kada uz pad temperature ponegdje može biti susnježice i snijega.

I na moru promjenljivo - u utorak prestanak kiše i bura, zatim u srijedu opet jugo, a u četvrtak ponovno mjestimice kiša te bura.

01.01.2018. 12:01:00
http://metro-portal.hr/stizu-nam-oblaci-kisa-i-snijeg/109462/