« Hrvatska
objavljeno prije 9 godina i 11 mjeseci
PROGNOZA VREMENA

Stižu grmljavinski pljuskovi i drastičan pad temperature

Meteoalarm upozorava da se za zagrebačku regiju sutra lokalno očekuju izraženiji pljuskovi s grmljavinom

Grmljavinski pljuskovi tijekom jutra u Zagrebu
Grmljavinski pljuskovi tijekom jutra u Zagrebu (DHMZ)
Više o

prognoza vremena

,

promjena vremena

,

prognoza za Zagreb

,

grmljavinski pljuskovi

DHMZ javlja da nas u noći i prijepodne čeka naoblačenje s kišom, pljuskovima i grmljavinom na sjevernom Jadranu i zapadnoj unutrašnjosti, a sredinom dana i poslijepodne u Slavoniji i Dalmaciji. Ponegdje je moguće i jače izraženo grmljavinsko nevrijeme

Potkraj dana sa zapada će stići razvedravanje. Vjetar će biti povremeno umjeren sjeverni i sjeveroistočni, a na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana će zapuhati bura. Najniža jutarnja temperatura zraka bit će od 14 do 19, na Jadranu između 20 i 24, a najviša dnevna od 18 do 23, u Slavoniji i Dalmaciji između 24 i 28 Celzijevih stupnjeva.

Meteoalarm upozorava da se za zagrebačku regiju sutra lokalno očekuju izraženiji pljuskovi s grmljavinom, količina oborine 25-50 mm, a vjerojatnost grmljavine 50-80 posto. Izdano je narančasto upozorenje.

"Vrijeme je opasno. Neuobičajene vremenske prilike su prognozirane. Šteta i ljudske žrtve su moguće. Budite oprezni i redovno se informirajte o očekivanim meteorološkim uvjetima. Budite svjesni rizika koji je neizbježan. Slijedite uputsva dana od strane vaših državna tijela", stoji u upozorenju Meteoalarma za ponedjeljak.

U Zagrebu se u noći i sutra očekuje naoblačenje s kišom i pljuskovima s grmljavinom uz osjetan pad temperature zraka. Glavnina oborine očekuje se prijepodne, a na širem području grada moguće je i jače izraženo grmljavinsko nevrijeme. Prema kraju dana sa zapada će krenuti djelomično razvedravanje. Prolazno će zapuhati umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar. Temperatura zraka bit će uglavnom između 17 i 22 Celzijevih stupnjeva.

No, u nastavku tjedna očekuje nas pravo ljeto s temperaturama preko 30 stupnjeva.

29.06.2014. 16:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh