« Hrvatska
objavljeno prije 12 godina i 1 mjesec
PROGNOZA VREMENA

Stiže novi toplotni udar, temperature do 40 stupnjeva

U cijeloj zemlji očekuju se izuzetno visoke temperature, kiše prema prognozi neće biti do kraja mjeseca, moguće su i redukcije vode

Sunce će nas pržiti i ovaj tjedan
Sunce će nas pržiti i ovaj tjedan (Arhiva)
Više o

vrućine

,

suša

,

prognoza vremena

,

vrijeme danas

Sprema nam se još jedan pakleni tjedan s temperaturama i do 40 stupnjeva. Prema prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda, u ponedjeljak nas čeka sunčano i vruće vrijeme. Vjetar će biti slab, na Jadranu u noći i ujutro slaba i umjerena bura, danju zapadnjak i jugozapadnjak, a poslijepodne i sjeverozapadnjak.

Najniža jutarnja temperatura zraka bit će između 13 i 18, a na Jadranu između 22 i 27°C. Najviša dnevna temperatura zraka će iznositi od 29 do 34, a na Jadranu i unutrašnjosti Dalmacije između 34 i 38°C. Ovakvo se vrijeme očekuje cijeli tjedan.

Na žalost poljoprivrednika prve se kiše očekuju tek za desetak dana, tako da će suša napraviti dodatne štete ionako uništenim usjevima. 

Standardne preporuke zdravstvenih djelatnika upozoravaju građane da se klone sunca, uzimaju dosta tekućine i pripaze na kronične bolesnike i starije osobe, jer ni biometeorološka prognoza nije povoljna.

20.08.2012. 08:05:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh