« Film
objavljeno prije 7 godina i 6 mjeseci
NAPOKON

Stiže li napokon Dune Franka Herberta u poštenom izdanju?

Legendary Entertainment otkupili su prava za vjerojatno najpoznatijiu i najbolju knjigu iz područja znanstvene fantastike - Dune, koju je napisao autor Frank Herbert

Hoće li Dune napokon dobiti dostojan film?
Hoće li Dune napokon dobiti dostojan film? (Screenshot Facebook)
Više o

Frank Herbert

,

Legendary Entertainment

,

Dune

Produkcijska kuća Legendary Entertainment, ona koja stoji iza velikih sci-fi ostvarenja poput The Dark Knight, Godzilla, Interstellar, Pacific Rim i mnogih drugih uskoro će ući u vjerojatno najveći projekt u povijesti svog postojanja.

Naime, oni su otkupili prava za vjerojatno najpoznatijiu i najbolju knjigu iz područja znanstvene fantastike - Dune, koju je napisao autor Frank Herbert.

"Naš dogovor uključuje razvoj i produkciju mogućeg filma i TV projekta za publiku na globalnoj razini", navodi se u priopćenju Legendary Entertainmenta.

Odluka i potvrda koje se čekaju su: Hoće li Dune biti film ili TV serija, ali ono što je ova kompanija potvrdila jest da će Dune biti realiziran prije ili poslije.

Ovo može biti ujedno i najzahtjevniji poduhvat u povijesti filma ili televizije. Dune knjiga je izašla davne 1965. godine, i smatra se najboljim romanom znanstvene fantastike ikada napisanim.

Herbert je za svoje djelo dobio Hugo nagradu i Nebula nagradu za najbolji roman. Dune je do sada imala samo jednu filmsku adaptaciju. Naime, 1984. godine režirao ju je legendarni David Lynch, a ovo ostvarenje se smatra jednim od njegovih najgorih uradaka.

Držimo fige!

 

23.11.2016. 12:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh