Metro-portal.hr

objavljeno 23.11.2016. 12:01:00
NAPOKON

Stiže li napokon Dune Franka Herberta u poštenom izdanju?

Legendary Entertainment otkupili su prava za vjerojatno najpoznatijiu i najbolju knjigu iz područja znanstvene fantastike - Dune, koju je napisao autor Frank Herbert

Hoće li Dune napokon dobiti dostojan film?
Hoće li Dune napokon dobiti dostojan film? (Screenshot Facebook)

Produkcijska kuća Legendary Entertainment, ona koja stoji iza velikih sci-fi ostvarenja poput The Dark Knight, Godzilla, Interstellar, Pacific Rim i mnogih drugih uskoro će ući u vjerojatno najveći projekt u povijesti svog postojanja.

Naime, oni su otkupili prava za vjerojatno najpoznatijiu i najbolju knjigu iz područja znanstvene fantastike - Dune, koju je napisao autor Frank Herbert.

"Naš dogovor uključuje razvoj i produkciju mogućeg filma i TV projekta za publiku na globalnoj razini", navodi se u priopćenju Legendary Entertainmenta.

Odluka i potvrda koje se čekaju su: Hoće li Dune biti film ili TV serija, ali ono što je ova kompanija potvrdila jest da će Dune biti realiziran prije ili poslije.

Ovo može biti ujedno i najzahtjevniji poduhvat u povijesti filma ili televizije. Dune knjiga je izašla davne 1965. godine, i smatra se najboljim romanom znanstvene fantastike ikada napisanim.

Herbert je za svoje djelo dobio Hugo nagradu i Nebula nagradu za najbolji roman. Dune je do sada imala samo jednu filmsku adaptaciju. Naime, 1984. godine režirao ju je legendarni David Lynch, a ovo ostvarenje se smatra jednim od njegovih najgorih uradaka.

Držimo fige!

 

23.11.2016. 12:01:00
http://metro-portal.hr/stize-li-napokon-dune-franka-herberta-u-postenom-izdanju/101490/