« Hrvatska
objavljeno prije 6 godina i 2 mjeseca
PROGNOZA VREMENA

Stiglo proljeće, a s njim i kiše

Glavno obilježje vremena idućih dana bit će postupan porast temperature i odlazak zime. No i dalje neće biti stabilno te se malo kiše u idućim danima očekuje na jugu, a od srijede i drugdje

Proljeće je definitivno stiglo
Proljeće je definitivno stiglo (FreeDigitalPhotos)
Više o

kiša

,

prognoza vremena

,

temperatura

Prognoza vremena više ne nosi sa sobom šokove - dnevne i noćne temperature sve su bliže proljetnim prosjecima.

U prvoj polovini idućeg tjedna u unutrašnjosti promjenljivo i uglavnom suho. U ponedjeljak je malo veća vjerojatnost kiše na istoku, a potkraj srijede na zapadu. Vjetar većinom slab, u srijedu će zapuhati umjeren do jak jugozapadnjak. Temperatura u postupnom porastu, a u početku još može biti slabog jutarnjeg mraza, osobito po kotlinama.

U ponedjeljak će se na sjevernom Jadranu zadržati slično vrijeme, dok će u Dalmaciji biti umjereno do pretežno oblačno uz češću kišu i jugo na južnom dijelu. U utorak djelomice i pretežno sunčano, a malo kiše još može biti na jugu. Nakon bure zapuhat će sjeverozapadnjak, pa jugozapadnjak, a u srijedu će jačati i okrenuti na jugo.

Prema kraju srijede porast vjerojatnosti za kišu, osobito na sjeveru. Temperatura u blagom porastu, a u srijedu ujutro zamjetno viša. Glavno obilježje vremena idućih dana bit će postupan porast temperature i odlazak zime. No i dalje neće biti stabilno te se malo kiše u idućim danima očekuje na jugu, a od srijede i drugdje.

Prave proljetne temperature očekuju se sljedećeg vikenda, kad će termometri naveliko pokazivati više od 20 stupnjeva širom zemlje.

25.03.2018. 18:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh