« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 6 godina i 7 mjeseci
EHHH

Stereotipe učimo od najmanjih nogu

Djeca više vjeruju privlačnim ljudima, ne zato što im je to urođeno, već iz razloga što su tako naučili od odraslih

Zaštitimo djecu - od naše gluposti
Zaštitimo djecu - od naše gluposti (Arhiva)
Više o

djeca

,

stereotipi

,

privlačnost

Stereotipi su svuda oko nas, ma koliko ih se mi trudili iskorijeniti, a najgore su stvari koje radimo djeci - učeći ih, možda čak i nehotice, stvarima koje stvarno nemaju veze sa zdravim mozgom. Dječji je mozak zdrav i upija kao spužva, najvećim dijelom kopiranjem nas odraslih, što nerijetko završava stereotipima usađeni u glavu.

Studija, objavljena u časopisu Frontiers in Psychology, otkrila je da je percepcija djece o pouzdanosti osobe povezana s tim koliko vas smatraju privlačnima. 

Istraživanje, koje su proveli dr. Fengling Ma i dr. Fe Xu sa Sveučilišta Zhejiang Sci-Techi dr. Xiaming Lu iz Wenzhou Medical University u Kini, pročavali su dvije skupine sudionika - djecu i odrasle.

Skupinama je pokazano 200 'neutralnih' muških lica, te su ih zamolili da ih ocjenjuju po atraktivnosti i pouzdanosti. Istraživači su utvrdili da su ocjene atraktivnost i pouzdanosti povezane, a taj je odnos bio sve vidljiviji sa starošću ispitanika. 

Kod djece, rezultati pokazuju da manje vjeruju ljudima koje smatraju neprivlačnima. Dakle, čini se da kad 'sudimo knjigu po koricama' - koliko god to bilo netočne - samo radimo nešto s čim smo se rodili.

To ide u prilog tezi koja kaže da se atraktivni ljudi općenito smatraju pametnijima, uspješnijima i pristupačnijima. Uz to, studija koju je ove godine proveo Florida State University otkrila je da atraktivnost vašeg partnera može utjecati na vaše prehrambene navike i kondiciju.

18.10.2017. 15:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh