« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 2 mjeseca
NAPREDAK ZA REGIJU

State Department pozdravlja Josipovićevu ispriku BiH

Snažna potpora ustavnim reformama i euratlantskoj integraciji BiH podudara se s nastojanjima SAD-a u regiji

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Dado Ruvic/CROPIX )
Više o

BiH

,

State Department

,

isprika

,

Ivo Josipović

Američki State Department u srijedu je pozdravio govor hrvatskog predsjednika Ive Josipovića u parlamentu BiH u kojemu se ispričao za sudjelovanje Hrvatske u politici podjele BiH 90-ih godina prošloga stoljeća i za stradanja koja su bila rezultat te politike, te je pozvao cijelu regiju na rješavanje svih otvorenih pitanja i blisku suradnju.

"Mi svi skupa pozdravljamo tu izjavu", izjavio je glasnogovornik State Departmenta Philip Crowley, odgovarajući na pitanja tijekom dnevnog susreta s novinarima.

Napominjući da još nije vidio tekst Josipovićeva govora, on ga je komentirao na temelju novinarskog pitanja, ocijenivši da se isprika hrvatskog predsjednika za politiku podjele BiH, poziv na rješavanje otvorenih pitanja i intenzivniju suradnju u regiji, te snažna potpora ustavnim reformama i euratlantskoj integraciji BiH, podudara s nastojanjima SAD-a u regiji.

"To je dio napora na kojemu radimo mjesecima, nastojeći ostvariti napredak u regiji, te je vitalno važan aspekt u ublažavanju napetosti, pomirbi među različitim zajednicama i, što je najvažnije, stvaranju ozračja u kojemu se reforme mogu dogoditi", rekao je Crowley.

U sklopu službenog posjeta BiH hrvatski predsjednik Ivo Josipović održao je govor pred zastupnicima obaju domova parlamenta BiH, u nazočnosti najviših državnih dužnosnika i predstavnika diplomatskog zbora. U svom govoru Josipović je prenio izraze poštovanja i sućuti za sve žrtve proteklog rata u BiH, a u četvrtak će osobno odati počast žrtvama ratnih zločina u Ahmićima i Križančevu Selu.(hina/metro-portal)

15.04.2010. 07:06:23
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh