« Život
objavljeno prije 2 mjeseca i 19 dana
STVARNO?

Starije radnike se diskriminira?

Otprilike svaki peti zaposlenik stariji od 55 godina smatra da je bio diskriminiran zbog svoje dobi,

Godine su tu, ali i diskriminacija?
Godine su tu, ali i diskriminacija? (Arhiva)
Više o

stariji radnici

,

diskriminacija

Kad uđete u neke godine, nije vam lako držati korak s mladima na poslu, a osim toga, izgleda da vas se i diskriminira zbog toga. Naime, istraživanje koje je provela financijska tvrtka Canada Life među 2000 odraslih osoba otkrila je pritužbe koje uključuju manje mogućnosti za napredak na radnom mjestu i osjećaj većeg pritiska da dobro obavljaju svoj posao.

"Smatraju da ih poslodavci manje cijene"

Stariji ljudi također vjeruju da je posljednjih godina došlo do negativne promjene u stavovima prema njima, pri čemu ih poslodavci manje cijene, navodi se u izvješću.

Dan Crook, direktor prodaje u Canada Lifeu, rekao je da se "stariji zaposlenici nalaze u srcu gospodarstva i iznimno su vrijedan resurs za tisuće poslodavaca".

"Oni svojim radnim mjestima nude onu vrstu iskustva i stručnosti koje dolaze s vremenom i zabrinjavajuće je što se mnogi osjećaju diskriminiranima na radnom mjestu i osjećaju da su im prilike za napredak ugrožene krizom troškova života", navodi.

"U vrijeme kada se zaposlenici osjećaju iscijeđeno i financijski i emocionalno na radnom mjestu, poslodavci moraju osigurati jednake mogućnosti i podršku. Imaju dužnost brinuti se za stvaranje okruženja u kojem će radnici u svim godinama života i na svim razinama osjećati da mogu napredovati u svojoj profesiji", zaključuje Crook.

11.02.2024. 12:00:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh