« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 10 mjeseci
78 GODINA

Starica preživjela tjedan dana u provaliji bez hrane i vode

Michele Riotton pala je niz liticu na istoku Francuske te bez hrane i vode preživjela sedam dana i šest noći

starica Michele Riotton provalija
starica Michele Riotton provalija (Shutterstock/ilustracija)
Više o

pad niz liticu

,

starica

,

T-Mobile stage

,

roller coaster

Michele Riotton preživjela tjedan dana u provaliji bez hrane i vode. 78 godina stara žena se tijekom šetnje šumom u Gornjoj Savoji (na istoku Francuske) sunovratila u provaliju i pronađena je živa i zdrava, nakon što sedam dana i šest noći nije ništa jela ni pila.

Žena iz mjesta Armoya pošla je 29. kolovoza u šetnju šumom tijekom koje je pala niz liticu. U subotu ujutro pronašli su je sumještani koji su krenuli u potragu za njom.

"Kišilo je u nedjelju navečer, u ponedjeljak i sljedeće noći. Što je bilo najgore, temperatura je noću pala ispod 10 stupnjeva Celzijevih, a ona je bila samo u vesti", rekao je načelnik općenike Laurent Rabhi za regionalni dnevnik Dauphine Libere.

Riotton, koja je zadobila tek nekoliko nagnječenja, primljena je u bolnicu u Thonon-les-Bainsu.

"Gospođa Riotton se dobro osjeća. Njezina je kći rekla da je malo omršavjela, ali da je prisebna", rekla je gradska vijećnica Florence Frossard.

Michele Riotton je bila poznata po tome što je u šetnji svakodnevno provodila dva do tri sata. "Doista, cijelo se selo dalo u potragu za njom i jučer, kada smo je našli, svi smo bili presretni", rekla je Frossard. (hina/metro-portal)

05.09.2010. 19:25:14
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh