« Zagreb
objavljeno prije 13 godina i 11 mjeseci
KONAČNO!

Starbucks u listopadu stiže u Zagreb

Popularana kava dolazi u metropolu, ali je pitanje hoće li Hrvati prihvatiti visoku cijenu Starbucksovih proizvoda

Starbucks
Starbucks (Getty Images)
Više o

kava

,

Lanište

,

Starbucks

,

14. izadnje

Starbucks Coffe Company će u listopadu ove godine u suradnji s partnerskom kompanijom Marinopoulos Coffee otvoriti prvu kafeteriju u Hrvatskoj, doznaje Poslovni.hr.

Najpoznatiji svjetski lanac kafeterija podružnicu će otvoriti u zagrebačkom trgovačkom centru na Laništu, a preko agencije za zapošljavanje Adecco već je raspisan natječaj za radno mjesto "store managera" i njegova asistenta. Odabrani kandidati će po završetku natječaja biti poslani na tromjesečno školovanje u Beč.

Iako dugo iščekivano, Starbucksovo pojavljivanje na hrvatskom tržištu povezano je i s dosta rizika. Problematična je prije svega visoka cijena proizvoda na koju Hrvati, kad je o kavi riječ, nisu navikli. Također, ostaje vidjeti u kojoj će se mjeri hrvatska kultura ispijanja kave prilagoditi Starbucksu.

>>Horvatinčić ipak nije ugrabio prvi hrvatski H&M

>>Ikea odabrala Srbiju za regionalni centar - gradi čak pet shopping centara

17.06.2010. 10:09:28
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    mala_ivancica
    17.06.2010. 10:41
    Ovako ionako je kava već preskupa, pa da vidimo i ovu :) Ali čujem da starbucksova nije ništa posebno...
  2. avatar
    drool
    17.06.2010. 10:55
    Ma klasično preuzimanje zapadnjačkih trendova. Hrvati će pohrliti u specijalizirane birtije jer nemaju vlastiti identitet, a i ono što preuzimaju od zapada nije najbolje nego klasično najgore. Btw, Starbucks kava je obična 'juha'. Ali, kažu, o ukusima se ne raspravlja.
  3. avatar
    biba
    17.06.2010. 11:17
    nemam ništa protiv zapadnjačkih trendova. dapače, bolje zapadnjački nego balkanski.
  4. avatar
    Pero
    17.06.2010. 17:47
    totalno se slažem. Pio sam je u Londonu. Ja kažem veliku, ona mi da pola litre jušne kave. nothing special, jedino to što mi ne kužimo i ne cijenimo svoje, kao npr. predobru kavu.. a tek miris u starbucksu, meni to nije miris kave, uj fuj, bljak, živio Franck!!!
  5. avatar
    biba
    17.06.2010. 19:14
    istina, zapravo to sto starbucks prodaje i nije kava nego kao neki topli sokić. fora je u tim njihovim okusima. oni koji ocekuju pravu kavu su obicno razocarani. a veličine su tipično američke. tako da... ako se ne prilagode našem tržištu vjerojatno neće uspjeti.
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh