« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
VODE U PORASTU

Stanje u Kosinjskoj dolini i dalje teško

Razina vode na poplavljenom području i danas raste, u opasnosti od poplave je oko 150 kuća, ali još nema potrebe za evakuacijom

(Željko Popović/Cropix)
Više o

Lika

,

poplave

,

Kosinj

Stanje na poplavljenom području Kosinjske doline u Lici i jutros je teško, ali tijekom protekle noći ipak nije bilo potrebno evakuirati ugroženo stanovništvo Kosinja gdje je oko 150 kuća u opasnosti od poplava.

Razina vode na poplavljenom području danas raste osam centimetra na sat, što je za dva centimetra manje u odnosu na jučer.

U Akumulacijsko jezero Kruščica dotječe 470 kubika u sekundi, a ispušta se nizvodno od brane 500 kubika. Stanje prate dežurne službe: Hrvatskih voda, općinskog stožera za obranu od poplava, Državne službe 112, Crvenog križa i Hitne pomoći.

Iz 150 kuća na području Kosinja isključena je struja jer je nisko naponska mreža pod vodom.

Nakon jučerašnje ledene kiše u istočnom dijelu Ličko-senjske županije i rano jutros nastavljeni su radovi na otklanjanju kvarova na elektro-vodovodima. Jutros je direktor gospićke Elektro Like Nikola Šulentić izvijestio da je strujom opskrbljeno najveći dio od 6.000 potrošača koliko ih je jučer bilo bez struje.

Struju su dobila sva veća naselja, benzinske i vodovodne crpke te biračka mjesta.

Očekuje se da će do kraja današnjeg dana struja stići i u najudaljenija sela i zaselke na području Srba u općini Gračac. (hina/metro-portal)

10.01.2010. 10:56:15
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh