« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 3 mjeseca
HAK

Stanje na cestama: Orkanska bura, snijeg i poledica

Obavezna je zimska oprema u Gorskom kotaru i u Lici, kolnici su mokri i skliski u ostalim krajevima

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (HAK)

Orkanska bura i dalje otežava promet u Hrvatskoj, prenosi Hina. Za sav je promet zatvorena Jadranska magistrala od Karlobaga do Svete Marije Magdalene, a državne ceste Gospić-Karlobag i Gračac-Obrovac otvorene su samo za osobna vozila, izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK) u 5,30 sati.

Dionica autoceste A 1 od Svetog Roka do Maslenice, autocesta A 6 Rijeka-Zagreb i državna cesta Maslenica-Zaton Obrovački otvorene su za sva vozila.

Za autobuse na kat, motocikle i vozila s kamp prikolicama zabrana je na Krčkom i Paškom mostu te na dionici Jadranske magistrale od Senja do Karlobaga. Od Bakra do Senja zabrana je još i za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom.

Zbog zimskih uvjeta zabrana je za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok ostali moraju imati zimsku opremu u Gorskom kotaru i u Lici.

Snijeg otežava vožnju u Gorskom kotaru i Lici, a u ostalim su krajevima kolnici mokri i skliski pa HAK upozorava na poledicu.

U prekidu su trajektne linija Brestova-Porozina, Valbiska-Lopar, Prizna-Žigljen i Jablanac-Mišnjak, te katamaranske linije iz Splita prema Hvaru, Korčuli, Visu i Lastovu.

03.03.2011. 08:15:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh