« Fun
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
OZBILJAN PROBLEM

Standardni kondomi preveliki za Indijce

Anketa provedena na više od 1000 muškaraca u Indiji, pokazala je da su kondomi rađeni prema međunarodnim veličinama preveliki za većinu tamošnje muške populacije

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Consumer Reports)
Više o

kondomi

,

Indija

Studija je otkrila da je više od polovice muškaraca imalo manje penise od međunarnodnih standarda za kondome. Stoga se ukazalo na potrebu da kondomi različitih veličina budu dostupniji u Indiji.

Dvogodišnju studiju proveo je Indijski odbor za medicinska istraživanja. Preko 1200 dobrovoljaca iz cijele zemlje dalo je svoje penise na precizno mjerenje. Zaključak ovog znanstvenog istraživanja bio je da oko 60 posto Indijaca ima penise kraće za 3 do 5 centimetara od međunarnodnih standarda koji se koriste za proizvodnju kondoma.

Dr. Chander Puri objašnjava kako postoji očita potreba za kondomima različitih veličina jer oni koji su trenutno u prodaji ne odgovaraju indijskim standardima. Radi se o ozbiljnom problemu jer svaki peti kondom koji se koristi u Indiji zbog neprilagođene veličine ili ispadne ili se potrga, a zemlja ima najveću stopu infekcija HIV-om među svim nacijama.



29.12.2009. 18:33:41
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh