« Fun
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci
život u zaboravu

Staljinov unuk nije uspio obraniti djedovu "čast"

Objavu presude je dio okupljenih pred sudnicom pozdravio aplauzom, dok su ju drugi dočekali povicima negodovanja

Fotografija vijesti
Više o

Staljin

,

Staljinov unuk

Unuk sovjetskog diktatora Josifa Staljina izgubio je u utorak sudski proces koji je pokrenuo pokušavajući dokazati da je njegovom djedu ruski oporbeni list Novaja Gazeta povrijedio čast objavom članka o Staljinovim zločinima.

Moskovski sud koji je razmatrao aferu od sredine rujna, odbio je žalbu Jevgenija Džugašvilija, izvijestila je agencija Ria Novosti, preciziravši da će presuda biti objavljena kasnije.

Objavu presude je dio okupljenih pred sudnicom pozdravio aplauzom, dok su ju drugi dočekali povicima negodovanja, navodi agencija.

Interfax je prenio da je odvjetnik tužitelja Jurij Mukine rekao da su takvu presudu i očekivali i dodao da će Staljinov unuk uložiti priziv.

Džugašvili je tražio od Novaje Gazete 10 milijuna rubalja (230.000 eura) odštete nakon što je u travnju u tom listu objavljen članak o zločinima bivšeg sovjetskog diktatora.

U svom članku novinar Anatolij Jablokov je među ostalim napisao da je Staljin osobno potpisao odredbe o pogubljenju sovjetskih državljana i nekoliko tisuća poljskih zatvorenika u Katynskoj šumi 1940.

14.10.2009. 08:50:40
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh