« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 1 mjesec
PIONIRI MALENI...

Štafeta bratstva i jedinstva krenula iz Umaga prema Beogradu

„Cilj je i ovogodišnje štafete ukloniti barikade te da se bratski narodi iz bivše države približe ekonomski i na sve druge načine", rečeno je iz CK KPH

Tito
Tito (Wikipedia)
Više o

Tito

,

bratstvo i jedinstvo

,

štafeta

,

komunistička partija hrvatske

Uz partizanske pjesme u izvođenju Muškoga pevskog zbora "Jagode" iz Dobrove pokraj Izole iz Umaga je danas u Beograd krenula hrvatsko-slovenska "Štafeta bratstva i jedinstva", piše Hina.

Na ispraćaju ispred caffe bara „Tito" okupilo se pedesetak štovatelja lika i djela bivšega jugoslavenskog predsjednika Josipa Broza Tita, uglavnom članova "Društva Josip Broz Tito" Istarske županije, "Titove Republike" iz Rijeke i "Centralnog komiteta Komunističke partije Hrvatske" u osnivanju, organizatora i ovogodišnje štafete.

Prije puta član toga društva iz Umaga Roberto Grassi pročitao je poruku na hrvatskom i talijanskom jeziku. „Štafeta bratstva i jedinstva daje toplinu srca svih generacija naših naroda i narodnosti negdašnje Jugoslavije. Tim povodom pozdravljamo svu omladinu, radničku klasu i sve one koji nisu zaboravili da je Titovo vrijeme bilo vrijeme velike ljubavi i mira u cijeloj zemlji i svijetu", piše u poruci koja će skupa sa štafetom u Beograd ispred Kuće cvijeća stići 25. svibnja. Ondje će zajedno sa štafetama iz ostalih bivših jugoslavenskih republika nakon svečanosti biti položena u Kući cvijeća i Muzeju "25. maja".

„Cilj je i ovogodišnje štafete ukloniti barikade te da se bratski narodi iz bivše države približe ekonomski i na sve druge načine. U Europskoj uniji bit ćemo opet svi skupa, ali to neće biti isto kao nekad. Radnici su danas na koljenima, bez posla i plaća, a nekad, za vrijeme Tita, svi su redovito dobivali plaće točno u sekundu", kazao je Radoslav Ilić, predsjednik "Centralnog komiteta Komunističke partije Hrvatske u osnivanju" pri ispraćaju štafete.

17.05.2011. 17:31:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    urbanjungle
    17.05.2011. 18:08
    Podsječaju me na one frikove u Moskvi nakičene medaljama i sa slikama Staljina
  2. avatar
    SportMagazin
    17.05.2011. 18:54
    neka se ljudi zabavljaju, ništa neće postići tom ikonografijom to je čista zabava,,, sociajalizam će na kraju pobjediti ali pravi socijalizam koji još nije ni postojao
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh