« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci
opet urušavanje

Srušio se strop u osječkoj školi

Strop se u Osnovnoj školi Ljudevita Gaja urušio tijekom noći pa srećom nitko nije stradao

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Igor Sambolec/CROPIX)
Više o

Krešimir Bubalo

,

urušavanje stropa

,

OŠ Ljudevit Gaj Osijek

,

Aleksandra Krampač-Grljušić

U osječkoj Osnovnoj školi Ljudevita Gaja u noći sa srijede na četvrtak urušilo se 15-ak kvadratnih metara štukature sa stropa u hodniku školske zgrade, doznaje Jutarnji list.

Očito je ovaj mjesec koban za mnoge, očito dotrajale, stropove u hrvatskim ustanovama. Nije, naime prošlo ni tjedan dana otkad se srušio strop u jednom zagrebačkom dječjem vrtiću.

Posebno zabrinjava činjenica da su u oba slučaja mogli stradati oni najmlađi. Hrpa ostataka sa stropa na hodniku osječke škole jasno je upućivala na to što bi se dogodilo da se strop urušio tijekom nekog odmora i da su na tom mjestu bila djeca.

- Imamo sreće da se to nije dogodilo za vrijeme nastave, a inače ovo nije prvi put da nam se urušio strop. Prošle godine imali smo slučaj urušavanja stropa u jednoj učionici, doduše manje površine, a i to se dogodilo tijekom noći. Što reći, škola je stara 48 godina i naravno da traži rekonstrukciju, od zidova, preko instalacija do stolarije. Nešto od električnih instalacija smo riješili, ali prozori su nam u lošem stanju i velik dio zgrade ima prozore zakucane čavlima - kaže ravnateljica škole Aleksandra Krampač-Grljušić.

Prostor u hodniku gdje se strop urušio dali su ogradili kako djeca tuda ne bi mogla prolaziti, ali to očito ne može biti trajno rješenje.

Osječki gradonačelnik Krešimir Bubalo odmah je naložio da se izradi troškovnik i sanira šteta, te je najavio da će obnova školskih zgrada već u sljedećoj godini biti na listi prioriteta gradske uprave.

- U školske zgrade se desetljećima nije ulagalo i one su u očajnom stanju. Sada se pokazuje koliko je bila promašena politika kupnje laptopa dok u školama parket razgrćete grabljama. Ova uprava će prioritetno rješavati obnovu školskih zgrada - poručio je Bubalo.


24.09.2009. 17:50:32
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh