« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 7 godina i 3 mjeseca
FENG SHUI

Sretni bambus - biljka koja vam definitivno treba u kući

Želite li od sretnog bambusa da vam donese malo sreće i pozitivne energije? Provjerite što je sve potrebno kako bi sretni bambus poboljšao atmosferu u vašem domu

Nabavite si sretni bambus, i to devet komada!
Nabavite si sretni bambus, i to devet komada! (Arhiva)
Više o

Feng shui

,

savjeti

,

uzgoj

,

sretni bambus

Sretni bambus jedna je od najtraženijih biljaka za uzgoj i svakom domu daje dašak egzotike. Ono zbog čega nosi takav naziv jest feng shui, drevna vještina harmoniziranja energija u prostoru koji tvrdi da može donijeti sreću vlasniku. No, mnogi ne znaju da ovu biljku karakteriziraju kao bambus samo zato što tako izgleda, ali ona zapravo pripada rodu dracena.  

Feng shui kaže da sretni bambus u sebi ima sve prirodne elemente: drvo, zemlju, vodu, vatru i metal koji dovode životnu sredinu u ravnotežu. Postoji vjerovanje da što više stabljiki ima, to će stupanj sreće biti veći. Dvije stabljike donose ljubav, tri sreću, pet zdravlje, osam bogatstvo, a devet sreću na svim poljima.

Sretni bambus voli svjetlost, ali ne voli biti direktno na suncu jer mu može spaliti listove. Najbolje uspijeva u čistoj vodi u koju možete staviti kamenčiće. Potrebno je mijenjati vodu svaki tjedan i kad primijetite da su listovi požutjeli. Listovi mogu požutiti i od vode pune klora, zato bi bilo dobro da prokuhate i ohladite vodu prije stavljanja u posudu.

Ne trebate ga hraniti više od jednom u mjesecu, tada dodajte kap tekućeg gnojiva. Ako želite imati uvijenu stabljiku, okrećite biljku pod različitim kutevima na izvor svjetlosti. Zvuči komplicirano, ali za taj postupak su bitni vještina i malo strpljenja.

Prema feng shuiju bambuse trebate staviti u staklenu ili metalnu posudu i ubaciti novčić unutra. Sretni bambus stvara pozitivnu atmosferu u domu, a isto tako djeluje na vaše zdravlje i ljubavni život.

Ako se odlučite kupiti ovaj bambus ili ste ga dobili kao poklon, najbolja pozicija za njega je sredina prostorije jer se tako pozitivna energija širi po cijeloj prostoriji. No, ne preporučuje se ga držite u sobi gdje spavate.

15.02.2017. 18:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh