« Hrvatska
objavljeno prije 1 godinu i 11 mjeseci
USKRS

Sretan Uskrs, najdraža naša ekipo

Ako smo do sada uspjeli nekako pregurati uz pandemiju i sve ostalo, trebali bi uspješno preživjeti i sve što nas čeka

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

Uskrs

,

čestitka

,

sretan Uskrs

Sretan Uskrs, dragi naši čitatelji... Naša mala (ali hrabra i odana) redakcija Metro portala želi vam sve ono što vam u životu baš treba ili nedostaje - zdravlja na prvom mjestu, nakon toga sreće i veselja, nadamo se da se i biti ljubavi.

Naravno, ne bismo zaboravili niti uspjeha, kako na privatnom tako i na poslovnom planu, a mislimo da je važno reći i da vam želimo mudrosti i strpljenja da ostvarite svoje snove u nekom sretnom i zadovoljnom obliku. 

Uskrs je inače prvi blagdan koji se slavi još od vremena apostola, a najraširenija je teorija da Uskrs potječe od Pesaha ili Pashe, židovskog blagdana. 

Pashom su Židovi slavili čudesna Božja djela poput izlaska Izraelaca iz Egipta, a kršćani su se usredotočili na Uskrsnuće Isusa Krista, čudesan prijelaz iz smrti u život, jednu od temeljnih odrednica kršćanstva.

Uskrs se na samim počecima slavio svake nedjelje, da bi se tijekom drugog stoljeća ustalio u sadašnjem obliku - jednom godišnje, nakon prvog proljetnog punog mjeseca koji može pasti između 21. ožujka i 25. travnja i predstavlja središnji blagdan crkvene godine u zapadnom kršćanstvu.

17.04.2022. 08:01:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    17.04.2022. 09:26
    Sretan uskrs svima
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh