« Hrvatska
objavljeno prije 8 godina i 2 mjeseca
USKRS

Sretan Uskrs, dragi naši!

Neka vam ovaj dan donese novu snagu i želju za uspjehom, odlučnost i ustrajnost koje su potrebne svima da u današnjim ludim vremenima ostvare život dostojan čovjeka

Sretan Uskrs!
Sretan Uskrs! (Shutterstock)
Više o

Uskrs

,

Pesah

,

Pasha

,

sretan Uskrs

Sretan Uskrs od redakcije Metro portala koja vam želi da vam ovaj dan donese novu snagu i želju za uspjehom, odlučnost i ustrajnost koje su potrebne svima da u današnjim ludim vremenima ostvare život dostojan čovjeka. 

Ako niste znali, Uskrs je prvi blagdan koji se slavi još od vremena apostola, a teorija koju podržava najviše ljudi jest da Uskrs potječe od Pesaha ili Pashe, židovskog blagdana. 

Pashom su Židovi slavili čudesna Božja djela poput izlaska Izraelaca iz Egipta, a kršćani su se usredotočili na Uskrsnuće Isusa Krista, čudesan prijelaz iz smrti u život, jednu od temeljnih odrednica kršćanstva.

Na samim se počecima slavio svake nedjelje, da bi se tijekom drugog stoljeća ustalio u sadašnjem obliku - jednom godišnje, nakon prvog proljetnog punog mjeseca koji može pasti između 21. ožujka i 25. travnja i predstavlja središnji blagdan crkvene godine u zapadnom kršćanstvu.

27.03.2016. 07:18:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh