« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 7 godina i 5 mjeseci
STVARNO?

Sreća leži u spontanosti

Sigurno ste čuli ili pročitali nebrojene savjete o tome koliko vam planiranje može pomoći u životu, no je li vam itko rekao da će vam ono odnijeti - sreću?

Manje planiranja, više sreće
Manje planiranja, više sreće (Arhiva)
Više o

sreća

,

planiranje

,

spontanost

Sreća je cilj svakog čovjeka, želio on to priznati ili ne, no ako mislite da sreću možete isplanirati, prevarili ste se - ljudi se puno više vesele spontanim događajima.

Posljedično, isplanirani događaji manje nas vesele, a razlog je jednostavan - u takvim nas situacijama i zabavne aktivnosti podsjećaju na posao, što definitivno smanjuje njihov potencijal da nam donesu užitak.

Planovi koji se rade u zadnji tren ili na licu mjesta u istraživanju su se pokazali kao puno stimulativniji, primjerice, ako sretnete osobu u gradu i odete s njom na kavu, taj će vam doživljaj biti puno zabavniji od dogovorene kave s nekim u određeno vrijeme na određenom mjestu.

Zapravo, prisjetite se sami - kad ste otišli na neko putovanje, stvari koje najbolje pamtite i prepričavate dogodile su se spontano, a ne na nekoj unaprijed planiranoj turističkoj ruti s vodičem.

Stoga, bez obzira na sve, i ubrzan način života i obveze koje su vas zatrpale, budite spontani kad god možete - vaša će sreća postati puno veća!

26.12.2016. 15:44:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh