« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 7 godina
TO!

Sreća - gdje se zapravo krije?

Na pitanje o sreći u životu postoji nekoliko odgovora, ali ono u čemu se apsolutno slažu antički filozofi i suvremeni znastvenici je da se sreća krije u međuljudskim odnosima

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

sreća

,

život

Sreća je nešto na što ljudi mogu potrošiti cijeli život tražeći je, no ako stvarno tražite sreću i želite je ostvariti, ne bi bilo loše poslušati što o tome govori Gretchen Ruben, cijenjena američka autorica.

Ako nju pitate, tajna se nalazi u - međuljudskim odnosima...

"Što je ključ sreće? Na to pitanje postoji nekoliko odgovora, ali ono u čemu se apsolutno slažu antički filozofi i suvremeni znastvenici je da se sreća krije u međuljudskim odnosima", tvrdi Ruben koja je ostavila karijeru sutkinje kako bi postala spisateljica.

"Snažne veze s drugim ljudima ključne su kako bi bili sretni i zdravi. Potrebno nam je da se osjećamo sigurno, da osjećamo da pripadamo negdje. potrebno nam je i da imamo podršku i da podršku možemo pružiti drugima (..) Stoga, kada se idući put budete dvoumili otići ili ne otići na godišnjicu mature ili pak potrošiti novce kako biste otišli na vjenčanje prijateljici.. ako je to nešto što će učvrstiti vaše odnose, to bi trebali učiniti. Na taj način gradite svoju sreću na duge staze", kaže Ruben.

Tako je tvrdila i Alice Herz-Sommer. Pijanistica i najstarija osoba koja je preživjela holokaust (umrla je 2014. u 109. godini). Usprkos činjenci da je prošla pakao na zemlji, izgubila sina, supruga i brojne prijatelje, gospođa Sommer je bila izuzetna žena koja nikada nije gubila nadu i koja je bila istinski sretna.

"Ja volim ljude. Volim razgovarati s ljudima. Zanimaju me njihovi životi", kazala je u dokumentarcu "Gospođa s broja šest" koji je o njoj snimljen i vrijedi ga pogledati.

Sve u svemu - težite sreći!

29.04.2017. 13:29:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh