« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 4 mjeseca
NAKON PODRAVKE

Srđan Mladinić prijevljen i zbog malverzacija u svojoj tvrtki

Zbog zloporabe položaja i ovlasti te krivotvorenja službenih isprava, splitska policija je prijavila Srđana Mladinića, direktora i vlasnika SMS-a

Srđan Mladinić
Srđan Mladinić (Cropix)
Više o

Podravka

,

Srđan Mladinić

,

malverzacije

,

SMS Split

Osnovano se sumnja da je Mladinić (55) kao direktor i vlasnik poduzeća iz Splita počinio više kažnjivih radnji zloporabom položaja i ovlasti, čime je pribavio protupravnu imovinsku korist od 584.156 kuna, iprenosi Hina.

Policija ga sumnjiči da je tijekom 2009. godine kao direktor i vlasnik SMS-a izvlačio novac iz te tvrtke preko pozajmica. Sam je sebi dao pozajmicu od oko 206.000 kuna, novac nije vraćao, a pozajmice nije osiguravao. Ostatak od 377.500 kuna isplatio je svojoj kćeri (32), kao zaposlenici SMS-a, predujam za službeni put iako nikamo nije putovala. Novac nije vraćen, a nije ni pravdan odgovarajućom dokumentacijom.

Policija je još prošle godine Državnom odvjetništvu poslala posebno izvješće o kompletnom poslovanju tvrtke SMS-a, a najnovije je poslano zbog sumnje u krivotvorenje isprava i zloporabu položaja u gospodarskom poslovanju. Mladinić je inače optužen za malverzacije i u slučaju "Podravka", u kojima je ta koprivnička tvrtka oštećena za 400 milijuna kuna.

08.02.2011. 14:34:50
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh