« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina
BALKANSKE AKCIJE

Srbija će zatražiti izručenje Sretka Kalinića

Kalinić je u Srbiji pravomoćno osuđen za ubojstvo premijera Zorana Đinđića i udruživanje u zločinačku organizaciju 'Zemunski klan'

Sretko Kalinić izručenje
Sretko Kalinić izručenje (DeviantArt)
Više o

zemunski klan

,

Zoran Đinđić

,

Nije Nishta

,

Man Zero

,

tasmanog ledenjak

,

blok leda

Srbijanska ministrica pravosuđa Snežana Malović izjavila je u petak da će to ministarstvo Hrvatskoj istoga dana poslati molbu za izručenje Sretka Kalinića, u Srbiji pravomoćno osuđenog za ubojstvo predsjednika vlade Zorana Đinđića i udruživanje u zločinačku organizaciju "Zemunski klan".

Sretko Kalinić u utorak je teško ranjen iz vatrenog oružja, a tako ranjenoga taj ga je dan pokraj jezera u Rakitju pronašao prolaznik, nakon čega je operiran u Zagrebu i izvan je životne opasnosti.

Sumnja se da je na njega pucao Miloš Simović, kojeg je policija uhitila u noći sa srijede na četvrtak kod Morovića, mjesta u blizini graničnoga prijelaza Batrovaca, pri pokušaju da iz Hrvatske ilegalno uđe u Srbiju.

Obojica su kao pripadnici "Zemunskoga klana" u odsutnosti osuđeni na zatvorske kazne po 30 godina zbog ubojstva predsjednika srbijanske vlade Zorana Đinđića 2003. godine, od kada su bili u bijegu. (hina/metro-portal)

11.06.2010. 15:14:49
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh