« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina
SLUGANSTVO

Kajin: Vlada vodi politiku 'ili se pokloni ili ukloni'

Damir Kajin osvrnuo se na najave o smanjenju televizijske pristojbe i rekao kako Vlada očito kreše svima, samo ne sebi

Damir Kajin TV pretplata
Damir Kajin TV pretplata (Srećko Niketić/Cropix)
Više o

Vlada RH

,

Damir Kajin

,

rtv pretplata

,

elektromagnetsko zračenje

Zastupnik IDS-a u Hrvatskom saboru Damir Kajin na današnjoj konferenciji za novinare komentirao je najavu Vlade o smanjenju televizijske pristojbe rekavši da "vlada vodi politiku ili se pokloni ili ukloni". Ta politika, ustvrdio je Damir Kajin, poražena je 1945. pa bi, smatra, trebala biti poražena i 2010.

"Vlada se odlučila za taktiku kresati svima samo ne sebi", rekao je dodavši kako je jasno da treba smanjivati parafiskalna davanja za koje se 2005. izdvajalo oko pet milijarda kuna, a danas 12 milijarda. Ali, rekao je, "ove mjere HDZ-a su politika uništavanja svih koji imaju bilo kakvu autonomiju".

Ustvrdio je da će, ako Vlada podrži komercijalne televizije u zahtjevima da se na HRT-u ne može reklamirati nakon 18 sati, to de facto biti gašenje HRT-a kao javnog servisa za kojeg će biti odgovorna Vlada, a partnera će pronaći u zahtjevima komercijalnih televizija.

Rekao je kako je svjestan da je broj zaposlenih na HRT-u godinama prevelik i da se HRT mora restrukturirati, ali ne od danas do sutra. Zaključio je da je "bitka za opstojnost HRT-a jednaka bitci za demokraciju i da ne smije biti sluganstva na HRT-u i medijima uopće".

Osvrnuo se i na traženja Slovenije u vezi Nove ljubljanske banke, rekavši da "izjave slovenskog premijera Boruta Pahora vrijeđaju, kao i nesposobnost hrvatskih političara da to prepoznaju". Dodao je da nikomu nije više stalo više do dobrosusjedskih odnosa nego Istranima te da su to pokazali i građani slovenske Istre.

Komentirajući najavu uvođenja poreza na imovinu kazao je da taj porez neće plaćati tajkuni, jer su oni znatan dio svoje imovine prebacili u Švicarsku, Djevičanske otoke i drugdje, već sirotinja, te kako je taj porez dokaz da je država pred bankrotom. (hina/metro-portal)

11.06.2010. 15:57:51
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh