Spriječite alergije pravilnom prehranom
Mala djeca koja jedu više svježeg voća i povrća umjesto prerađene hrane imaju manji rizik za alergije na hranu, objavili su britanski znanstvenici
Alergije su sve češće i kod ljudi koji ih nikad nisu imali, a naročito kod djece, što je posebno opasno. Stoga su na Sveučilištu Southampton napravili istraživanje o mogućnostima prevencije pojave alergija, i došli su do prilično očekivanih rezultata.
Naime, zaključak je da kao dijete trebate jesti više svježe nego prerađene hrane kako biste spriječili pojavu alergija u odrasloj dobi.
Prema njihovim zaključcima, hranjive tvari iz svježeg voća i povrća uče imunološki sustav djece kako se suprotstaviti štetnim tvarima, a naročito su korisni minerali, vitamini, antioksidansi i masne kiseline.
Istraživanje je došlo u pravo vrijeme, jer se pokazalo da već više od 8 posto djece ima neku vrstu alergije na hranu, a uglavnom se radi o posljedicama konzumacije visokoprocesirane hrane, pretežno one iz fast fooda.
Novi komentar