« Glazba
objavljeno prije 11 godina i 2 mjeseca
PGO

Spot Meritas za pjesmu Umjesto isprike

Mjesec dana nakon izlaska singla i uspješne 'plovidbe' radijskim eterima, pjesma „Umjesto isprike“ zaživjela i kroz video spot

Spot za Umjesto isprike
Spot za Umjesto isprike (Menart)
Više o

Meritas

,

spot

,

Umjesto isprike

Jednog sunčanog i burovitog dana u Zadru, Prvilaci i Sabunici koji je trebao biti oblačan i spokojan; njih tri, dva balona i jedan bicikl stvorili su još jedan u nizu video uradaka za pjesmu „Umjesto isprike".

Mare Milin, snimateljica i režiserka spota te Anita i Meri i članice grupe Meritas, nakon takvog dana nisu mogle biti ništa drugo osim ponosne.

Trenuci u kojima se poklope emocije, pogledi, iskustva i vizije postaju djelo na koje se ne ostaje ravnodušan. Možda je upravo to način kojim bi opisali suradnju ove tri žene umjetnice koje beskompromisno stvaraju glazbu i sliku koja ih usrećuje, boli i, na kraju - ostvaruje.

Još prije samog snimanja, u svojoj viziji spota Mare Milin je opisala bit ove pjesme: „Video će se sastojati od niza lijepih, fluidnih slika, na mjestima i snenim.

Tehnika će biti crno-bijela jer drugačije pjesmu jednostavno ne vidim; plahe crne siluete Anite i Meri uklopljene u pomalo nestvarne pejzaže... U videu će se naći simbolični motivi koji podcrtavaju tu vječnu cikličnost: kotači bicikla, i sam bicikl, baloni kontrastnih tonova, mali vergl koji vječito svira jedan te isti glazbeni motiv, a ruke ga okreću... Sve to sagradilo je sliku kakvu ćemo vidjeti u ovom spotu."

Inače samozatajna i uvijek iskrena, Mare Milin nam je nakon snimanja video spota otkrila:

Po prvi put u životu ne želim biti skromna. Oprostite. Jako sam sretna, ovo jemoj najemotivniji i najljepši video do sada."

Anita i Meri su bile dovoljno uporne i strpljive u namjeri da njihov video za ovu pjesmu osmisli i realizira upravo Mare Milin:

Obožavamo način na koji Mare vizualizira našu glazbu, spot nas je ostavio bez riječi."

A pjesmu koja poput mantre nagovara svakoga od nas da uplovimo u vrtlog svog života, Meritasice jednostavno opisuju: „'Umjesto isprike'je pjesma koja, kada te dirne, onda te doista DODIRNULA."

I dok plovite ovim glazbenim vrtlogom, za kraj vas ostavljamo s mislima Mare Milin:

Cinično ponavljanje te jedne melodije kojom pjesma počinje i završava, simbolika kruga... Pred prekidom odnosa, ali koji se ipak ne okončava, nego traje i tinja, ma koliko mučan i monoton bio, iz navike, inercije i ostalih stvari zbog kojih se ne dešavaju promjene..."

Montaža video spota: Maida Srabović

www.meritasweb.com

www.facebook.com/meritasweb

www.youtube.com/meritasweb

05.04.2013. 18:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh