« Spektakli
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
BANKROT

Sportaši koji su nakon karijere izgubili sve što su zaradili

U neprilike padaju zbog loših poslovnih odluka, rastrošnog načina života i neodgovornog odnosa prema novcu

(Getty Images)
Više o

bankrot

,

Evander Holyfield

,

Mike Tyson

,

Scottie Pippen

,

Jack Clark

Gotovo 80% igrača američkog nogometa koji su dobro zarađivali u NFL-u bori se s bankrotom dvije godine nakon odlaska u mirovinu, piše Sports Illustrated. Ni košarkaši ne stoje puno bolje pa se s financijskim problemima bori 60% NBA-ovaca.

U neprilike padaju zbog loših poslovnih odluka, rastrošnog načina života i neodgovornog odnosa prema novcu. Među sportašima koji su najviše imali i najviše izgubili ističu se:

Scottie Pippen

Bivša zvijezda Chicago Bullsa, Scottie Pippen, izgubio je 120 milijuna dolara koje je zaradio tijekom karijere zbog loših poslovnih ideja. Investirao je u propale vrijednosnice, projekte i nepotreban korporativni zrakoplov Gulfstream II s motorom Rolls Roycea.

Evander Holyfield

Četverostruki boksački prvak Evander "The Real Deal" Holyfield zaradio je oko 250 milijna dolara tijekom karijere, a prema pisanju medija je u međuvremenu potpuno bankrotirao. Između ostalog, kupio je imanje s pola hektara velikim dvorištem, kućom od 109 soba, 17 kupaonica, kinom, stazom za bowling i olimpijskim bazenom. Zamislite samo koliko iznose troškovi održavanja dvorišta?

Jack Clark

Nekad uspješan igrač baseballa, Jack Clark, bankrotirao je 1992. zbog svojevrsne ovisnosti o kupovanju skupocjenih automobila. U trenutku bankrota posjedovao je 18 luksuznih vozila, uključujući nekoliko Ferrarija i Rolls Roycea. Država mu je zaplijenila automobile, ali je navodno uspio ponovno stati na noge.

Mike Tyson

Tyson je apsolutni kralj među sportašima koji su izgubili najviše novaca. Potrošio je između 350 i 400 milijuna dolara na sve što mu zapravo nije trebalo. Posjeduje jedini "73 Bentley Continental SC" koji je ikada proizveden, kupaonsku kadu u vrijednosti 2 milijuna dolara i dva tigra. Tyson je službeno bankrotirao 2003.

12.03.2010. 10:11:34
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh