« Seks
objavljeno prije 5 godina i 9 mjeseci
MYTHBUSTERS

Spontani seks je gori od planiranog?

Ljude najviše zadovoljava upravo planirani seks što bi moglo razveseliti perfekcioniste

Zakažite seks!
Zakažite seks! (Arhiva)
Više o

seks

,

spontani seks

,

planirani seks

Filmovi i serije navikli su nas na spontani, divlji seks koji je toliko dobar da ga se pamti godinama, ako ne i desetljećima - a tajna bi trebala biti upravo spontanost. No, izgleda da je to samo mit koji nam prodaju režiseri blocbustera, a stvarnost je potpuno drugačija. 

Naime, njemačka studija objavljena je u znanstvenom časopisu The Journal of Sex Research tvrdi da ljude najviše zadovoljava upravo planirani seks što bi moglo razveseliti perfekcioniste. 

Osim toga, stručnjaci tvrde i da su osobe koje posjeduju disciplinu, efikanost i želju za ciljevima više uživaju u seksualnim odnosima. Tim znanstvenika sa Sveučilišta Bochum ispitao je čak 996 parova o njihovim seksualnim navikama. 

Većina je parova bila hetereoseksualne orijentacije, a htjeli su ispitati i njihovu osobnost. 

Rezultati su pokazali da su najzadovoljnije žene čiji su partneri odgovorni i dobri organizatori. Planiranje je učinilo seks ugodnijim, a ljude opuštenijima Parovi su zaključili i da im komunikacija bolja, ako seksualni odnos 'tempiraju'. 

No, seks nije jedina stvar u kojem je odgovornost igrala dobru ulogu. Najsretniji parovi čije su veze najduže trajale također su bili disciplinirani i savjesni. 

Stoga - blokić i kalendar u ruku!

03.08.2018. 21:35:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh