« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 7 mjeseci
plenumske spike

Splitski studenti danas odlučuju o blokadi fakulteta

Besplatno školovanje za sve i dalje ostaje glavni zajednički cilj pobunjenih studenata

(Boris Kovačev/CROPIX)
Više o

studentski prosvjed

,

Filozofski fakultet

,

besplatno školovanje

,

fakultet blokada

,

plenum

Iza Pule, Rijeke, i Zagreba, danas bi i u Splitu na plenumu trebala biti izglasana blokada fakulteta. Splitski studenti pored zahtjeva za besplatnim obrazovanjem traže vraćanje ukinutih rokova.

"Obavještavamo vas da će se idući plenum održati u utorak, 24. studenog, u Velikoj dvorani Filozofskog fakulteta u Radovanovoj 13 s početkom u 18 sati. Na plenumu će biti riječi o sramotnoj odluci Fakultetskog vijeća - ukidanju dvaju ispitnih rokova na Filozofskom fakultetu, s posebnim osvrtom na trenutnu situaciju u zemlji i razmatranje mogućnosti blokade!", stoji u studentskom priopćenju.

Podsjetimo, studenti iz Pule su fakultet uspješno preuzeli jučer, a sljedeći plenum na kojem će se odlučivati o nastavku blokade imat će danas u 17.30 sati u dvorani 307 Odjela za ekonomiju i turizam. Riječki intelektualci pak nisu imali lak zadatak. Jučer im je v. d. dekana Branko Rafajac priuštio gorko iznenađenje angažiravši privatnu zaštitarsku tvrtku i prijeteći deložacijom. Studenti su upornošću ipak uspjeli probiti u zgradu Filozofskog fakulteta u kojoj će se danas oko 18 sati održati idući plenum.

U Zagrebu će se ponoviti proljetni model prosvjeda - blokada i popratni sadržaji poput koncerata, tribina i sl. Besplatno školovanje za sve i dalje ostaje glavni zajednički cilj.

24.11.2009. 07:54:47
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh