« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
IZBORNI REZULTATI

Splitski SDP tvrdi da Kerum gubi potporu

Potpora Josipoviću od 61,13 posto jasna je građanska ocjena stanja u Splitu, poručio je Marin Jurjević

(Jadran Babić/Cropix)
Više o

Split

,

SDP

,

Željko Kerum

,

Ivo Josipović

Vodstvo splitskog SDP-a ocijenilo je danas kako je nedavna potpora u Splitu od 61 posto SDP-ovu predsjedničkom kandidatu Ivi Josipoviću znak da gradonačelnik Željko Kerum, koji je podupro neovisnoga predsjedničkog kandidata Milana Bandića, gubi potporu Splićana.

"Josipovića je u drugom izbornom krugu poduprlo 61,13 posto splitskih birača, koji su tako ocijenili stanje u Splitu. Jer, očito je da je Kerum, koji je pozvao svoje birače da podupru Bandića, izgubio potporu od prije šest mjeseci kad je izabran za gradonačelnika", rekao je predsjednik splitskog SDP-a Marin Jurjević na današnjoj konferenciji za novinare.

Po njegovim riječima nakon predsjedničkih izbora počela je i predizborna kampanja za parlamentarne izbore 2011. Tu kampanju SDP počinje kao stranka kandidat koje je pobijedio na predsjedničkim izborima i uvjereni smo da će se to odraziti i na parlamentarne izbore, dodao je Jurjević. Pri tomu je ocijenio kako HDZ "prolazi duboku krizu".

SDP-ov saborski zastupnik i ekonomski stručnjak Branko Grčić drži kako osnivanje gospodarskog fonda, što je najavila vlada, neće biti dostatno za spas gospodarstva.

"Tijekom 2010. hrvatsko gospodarstvo će opteretiti nelikvidnost, odnosno 20 milijarda kuna nepodmirenih dugova države tvrtkama i obrnuto - tvrtaka državi", ustvrdio je Grčić. (hina/metro-portal)

14.01.2010. 11:33:15
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh