« Hrvatska
objavljeno prije 12 godina i 11 mjeseci
ODLIČNE BROJKE

Splitom će danas proći više od 60.000 putnika

Sjajne poslovne rezultate ove godine bilježi Zračna luka Split, a rekordnim prometom ponose se i autobusni te željeznički kolodvor

Zračna luka Split
Zračna luka Split (www.destinacije.com)
Više o

turizam

,

Autobusni kolodvor

,

Zračna luka Split

Rekordnih 60.000 putnika proći će danas kroz splitski autobusni kolodvor, željezničku stanicu te trajektnu luku, prenosi Hina. Više od 21.000 putnika proći se samo kroz zračnu luku, što je ovogodišnji rekord, rekao je voditelj smjene Goran Borić.

"Za danas tijekom cijelog dana do ponoći imamo prijavljen dolazak 96 komercijalnih i 15 privatnih zrakoplova kojima se prevoze putnici pretežito iz Njemačke i skandinavskih zemalja", rekao je Borić.

U Upravi splitske Trajektne luke kažu kako se danas kroz tu luku očekuje promet rekordnih 30.000 putnika.

"U splitskoj trajektnoj luci očekujemo više od 220 uplova i isplova brodova, te uplovaljanje jednog kruzera dugog 264 metra sa 1800 putnika", izjavio je ravnatelj Lučke uprave Split Joško Berket Bakota. Po njegovim riječima, u prvih šest mjeseci ove godine u splitskoj trajektnoj luci ostvaren je za pet posto veći promet putnika i vozila u odnosu na isto razdoblje lani.

Pomoćnik ravnatelja splitskog autobusnog kolodvora Ivan Pavić izvjestio je da se danas kroz taj kolodvor očekuje promet oko 5.500 putnika, što je za desetak posto više nego prošle godine.

"Danas bilježimo više dolazaka nego odlazaka, a pojačani dolasci su iz Zagreba, Osijeka, Varaždina, te iz Austrije, Švicarske, Slovačke, Češke, BiH i Srbije", kazao je Pavić.

Vlakovima će danas na splitski željeznički kolodvor stići više od 2.500 putnika, pretežito iz Zagreba, Osijeka, Budimpešte i Beograda, izvijestili su na splitskom željezničkom kolodvoru

16.07.2011. 17:07:14
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh