« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 3 mjeseca
VIŠEMJESEČNA ISTRAGA

Split: Deset policajaca uhićeno zbog primanja mita

Uhićeno je deset policajaca splitsko-dalmatinske Policijske uprave za koje se osnovano sumnja da su prema osobama zatečenim u prometnim prekršajima tražili mito

Fotografija vijesti
Više o

Split

,

mito

,

policajci

Kako je popodne priopćio Odjel za odnose s javnošću MUP-a, policijski službenici Odjela organiziranog kriminala splitsko-dalmatinske Policijske uprave danas su u kordinaciji s PNUSKOK-om (Policijski nacionalni ured za suzbijanje korupcije i organiziranoga kriminala) i USKOKO-om dovršili višemjesečnu istragu nad više policijskih službenika te policijske uprave, a uhitili su i priveli deset osoba. Protiv njih USKOK-u su podnijeli kaznene prijave zbog osnovane sumnje o počinjenome kaznenom djelu "primanja mita" i "zloporabe položaja", stoji u priopćenju.

Osnovano se sumnja da su kaznena djela počinjena od početka prosinca 2010. do uhićenja tako što su osumnjičenici tijekom nadzora i upravljanja prometom te postupanja prema osobama zatečenim u prometnim prekršajima tražili mito, navodi se u priopćenju što ga je potpisao glasnogovornik MUP-a Krunoslav Borovec.

Također je utvrđena osnovana sumnja da su, osim uzimanja mita, zlorabili položaj i ovlasti tako što su za nesporno utvrđene prekršaje, za koje su predviđene uglavnom visoke novčane kazne po Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, vozačima omogućili plaćanje znatno manjih novčanih kazni na mjestu događaja ili su bez zakonske osnove izdavali upozorenja, stoji u priopćenju.

28.03.2011. 18:45:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh