« Hrvatska
objavljeno prije 12 godina i 4 mjeseca
KIJAMET

Splićani žele referendumom smjeniti Keruma

Unatoč tomu što se splitska gradska vlast puno bolje pripremila za današnji nalet snijega, iznimno loša reakcija na izvanrednu situaciju prošlog tjedna naljutila je građane

Fotografija vijesti
Više o

Split

,

Željko Kerum

,

neočišćen snijeg

Zbog nepripremljenosti gradske vlasti za snježne oborine splitski SDP i HNS pokrenuli su inicijativu i skupili 12 potpisa vijećnika potrebnih za sazivanje izvanredne sjednice Gradskog vijeća te raspisivanje referenduma o smjeni gradonačelnika Željka Kermuma, javlja Hina.

Zahtjev za izvanrednom sjednicom splitskog Gradskog vijeća potpisali, osim vijećnika SDP-a i HNS-a još i vijećnici HDZ-a te neovisni vijećnik Igor Boraska i vijećnik HSP-a Luka Roguljić. Zahtjev za sazivanje sjednice gradskog vijeća SDP-ovi i HNS-ovi vijećnici predati će u protokol gradske uprave u ponedjeljak, 13. veljače 2012. godine, navodi se u priopćenju.

Splitsko Gradsko vijeće ima 25 vijećnika, a za sazivanje izvanrednih sjednica tog vijeća treba najmanje devet vijećničkih potpisa, dok je za donošenje pravomoćnih odluka potrebna potpora natpolovične većine, to jest 13 vijećnika.

11.02.2012. 16:07:41
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh