« Film
objavljeno prije 3 dana i 7 sati
SJAJNO!

Spike Lee predsjednik žirija u Cannesu

Lee je kazao da mu je čast što će postati 'prva osoba iz afričke dijaspore izabrana na prestižnu poziciju predsjednika žirija najvažnijega filmskog festivala na svijetu'

Veliko priznanje
Veliko priznanje (Wikipedia)
Više o

Cannes film festival

,

Spike Lee

Američki redatelj Spike Lee (62) predsjedat će žirijem ovogodišnjega Filmskog festivala u Cannesu, koji će se održati od 12. do 23. svibnja, objavili su organizatori. 

Lee je kazao da mu je čast što će postati 'prva osoba iz afričke dijaspore izabrana na prestižnu poziciju predsjednika žirija najvažnijega filmskog festivala na svijetu'.

- Kad su me nazvali i rekli mi da mi se nudi prilika da postajem predsjednik žirija u Cannesu 2020., bio sam istodobno šokiran, sretan, iznenađen i ponosan - dodao je.

Direktor Festivala Thierry Fremaux pojasnio je da imenovanje prvoga Afroamerikanca predsjednikom žirija u Cannesu nije nikakva politička odluka, već poruka univerzalnosti.

Organizatori se nadaju se da će provokativni američki redatelj uspjeti "prodrmati" svjetsku filmsku elitu. Imena ostalih članova žirija bit će objavljena u travnju. 

Lee je jedno od najvećih imena američke neovisne produkcije i autor filmova među kojima su "She's Gotta Have It" (1986), "Malcolm X (1992), "Inside Man" (2006).

16.01.2020. 11:29:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh