« Kultura
objavljeno prije 8 godina i 4 mjeseca
FESTIVALI

Spektakularni početak 15. Špancirfesta

Jubilarni, 15. Špancirfest započeo je onako kako su i gosti i organizatori priželjkivali - izvrsnim koncertima, tisućama šetača i atmosferom prepunom dobrih emocija

Sjajna atmosfera na otvaranju Špancirfesta
Sjajna atmosfera na otvaranju Špancirfesta (Špancirfest)
Više o

prvi dan

,

15. Špancirfest

Najprije nas je posjetio ministar turizma, Darko Lorencin, koji je sudjelovao u postavljanju instalacije napravljene od cipela istrošenih u petnaest godina festivala. Stigla je i direktorica Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice, Meri Matešić, koja je Festivalu dobrih emocija, na tiskovnoj konferenciji, uz zamjenicu gradonačelnika Grada Varaždina, saborsku zastupnicu i predsjednicu Turističke zajednice grada Varaždina, Nataliju Martinčević, dala punu podršku.

Varaždin se u popodnevnim satima polako ali sigurno punio gostima, šetačima, izvođačima, performerima i akrobatima. Učenici i studenti Glazbene akademije iz Zagreba su na varaždinskom Korzu, uz korepetitoricu Dariju Hreljanović, izveli predivni program najpoznatijih opernih arija. Na istoj lokaciji je navečer Tomislav Goluban s vrhunskim gostima: Tamarom Obrovac, Ksenijom Erker, Lelom Kaplowitz i Singrlicama održao sjajan koncert prepun bluesa i američkog zvuka.  

Program Antena Zagreb pozornice Stari grad otvorila su čak tri benda:  žestoki varaždinski Louder, izvrsni Stillness i popularni Elemental.

Vrhunac večeri bio je, međutim, spektakularni koncert Massima na dupkom punom Trgu Miljenka Stančića, koji će sigurno ući u anale najboljih glazbenih nastupa od kada je Špancirfesta.

Špancireri željni dodatne zabave su se nakon ponoći zaputili na Arena pozornicu uz Dravu, do koje vozi PAN-ov Špancirbus, te su tamo do jutra partijali uz Jean Marie K & Manu Lokole.

Subota je počela kišovito te će se dnevni programi prilagođavati vremenskim uvjetima, a večernji koncerti će se održati prema planu. U slučaju bilo kakve promjene programa, medije i javnost ćemo obavijestiti kroz sve dostupne komunikacijske kanale, posebno društvene mreže te nas stoga pratite na Facebooku i Twitteru. 

24.08.2013. 12:23:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh