« Glazba
objavljeno prije 4 godine i 8 mjeseci
NAJAVE

Spektakl o Beatlesima u Zagrebu više od tributea

Glazba The Beatlesa spada u kategoriju tek nekolicine bendova čija se glazba prenosila naraštajima, a njihov naziv danas izgovaramo s dozom respekta, voljeli ih ili ne

Ludilo Beatlesa u Ciboni
Ludilo Beatlesa u Ciboni (Arhiva)
Više o

Cibona

,

KC Dražen Petrović

,

koncert

,

Remember Yestreday - The Beatles Story

,

The Backwards

Sljedeći petak 13. Zagreb će doživjeti premijerno izvođenje glazbeno-vizualnog spektakla „Remember Yestreday - The Beatles Story"

Glazba The Beatlesa spada u kategoriju tek nekolicine bendova čija se glazba prenosila naraštajima, a njihov naziv danas izgovaramo s dozom respekta, voljeli ih ili ne. Zapravo, pa tko ne voli Beatlese? Samo ime The Beatles izaziva dovoljno strahopoštovanja da je jasno kako bilo kakvo evociranje na njihove najveće uspješnice mora biti blizu savršenog. Ime uz koju se samo u rijetkim slučajevima može vezati nastavak 'tribute' ili 'revival', a da većina ne poželi preokrenuti očima, jer kao i Elvis, Michael Jackson, Abba ili Queen - svijet je prepun imitatora a malo je onih koji su se u gomili izdvojili svojom dugotrajnošću i kvalitetom.

Iako The Backwards nosi uz sebe opis „tribute", bitno je naglasiti da ono što Zagreb očekuje 13. listopada nije još samo jedan od tribute koncerata u nizu, poručuju organizatori. Riječ je o cjelovečernjem showu koji donosi odličan bend, simfonijski orkestar, atraktivnu scenografiju, plesače i plesačice te vizualne efekte svjetskih razmjera.

Razlog nastajanja ovog poznatog Beatles 'tribute' banda The Backwards bila je želja da se iskaže poštovanje prema glazbi koju su stvarali Beatlesi, njihov omiljeni glazbeni sastav. Sve je počelo prije 20 godina kao srednjoškolska zanimacija školskih prijatelja da bi danas iza sebe imali više od 3000 nastupa od Europe do Amerike, brojne osvojene nagrade, suradnju s grupacijom McCartney a upravo su se primili najizazovnijeg pothvata u svojoj karijeri - ispričati priču o Beatlesima, priču dostojnu podnaziva 'spektakl'.

Prije mjesec dana The Backwards su gostovali u Zagrebu i iznenadili gledatelje Dobrog jutra, pokazavši da je kvaliteta neupitna. Louise Harrison, sestra pokojnog Georgea Harrisona, nakon prvog susreta sa sastavom The Backwards izjavila je: Nakon 30 godina, iznova sam čula zvuk Beatlesa.

Cijela produkcija, 24 člana Royal Symphony Orchestra, dirigent Piotr Oleksiak, redatelj Wayne Fowkes, plesači te sam bend The Backwards zadnjih tjedana provode u izolaciji vježbajući i pripremajući svaki detalj kako bi publika u Ciboni provela nezaboravnu večer.

07.10.2017. 15:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh