« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 8 godina i 1 mjesec
EHH ...

Spasite se proljetnih boleština

Hunjavice, proljetne prehlade, iscrpljenost, ali i razdražljivost često su znakovi da svom organizmu trebamo posvetiti malo više pažnje

Spasite se proljetnih problema
Spasite se proljetnih problema (Shutterstock)
Više o

energija

,

proljeće

,

imunitet

,

bolesti

Proljeće donosi ljepše vrijeme, no s njima dolaze i tipične proljetne prehlade, umor i vrlo česta razdražljivost. Stvar je jednostavna - vaš organizam nije se probudio iz zimskog sna i treba mu snažna injekcija energije i jačanje imuniteta, pa evo što trebate koristiti:

Energija - dobar balans aktivnosti i odmora uz puno svježeg voća i povrća dat će vašem organizmu dovoljno energije da izdrži tempo posla i života.

Kretanje - ako se bavite tjelesnim aktivnostima, otporniji ste i 50 posto od onih koji samo sjede. Kako umjerena aktivnost ne troši previše energije, a potiče proizvodnju makrofaga, leukocitnih stanica koje su ključne za imunitet, krenite s laganim šetnjama i vožnjom bicikla pa pojačavajte tempo kako stječete kondiciju.

Loše navike - neka proljeće bude doba buđenja vaše svjesnosti o štetnim navikama koje imate, poput alkohola, pušenja, tjelesne neaktivnosti, brze hrane ...

Vitamini - jedini dobar način unosa vitamina jest kroz svježe voće i povrće, a uz to treba paziti na to koji su vitamini topivi u vodi, koji u mastima i da se izlažemo jutarnjem suncu.

06.04.2016. 15:32:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh