« Spektakli
objavljeno prije 5 godina i 9 mjeseci
BRAVO

Špancirfest uvršten među 20 najboljih europskih festivala

Od 17. do 26. kolovoza, za manje od mjesec dana, u Varaždinu će se održati jubilarni 20. Špancirfest

Stalno sve veći i bolji
Stalno sve veći i bolji (Špancirfest)
Više o

program

,

Špancirfest

Tijekom deset dana varaždinske ulice postaju istinski žive te pulsiraju ritmovima svjetske glazbe preplavljene neograničenom energijom čudnovatih uličnih perfomera." Ovako je najveća kanadska turistička web stranica Flightnetwork.com opisala Špancirfest uvrstivši ga na ovogodišnji popis najboljih europskih umjetničkih i kulturnih festivala. Veseli špancireri tako su se našli uz bok utjecajnim manifestacijama iz velikih turističkih i kulturnih centara poput Lisabona, Barcelone, Praga i Budimpešte.

Veliko je to priznanje kvaliteti i popularnosti Špancirfesta izvan granica Hrvatske, no još veća je čast ponovno ugostiti više od 265.000 posjetitelja na varaždinskim ulicama tijekom trajanja festivala. Naime, upravo toliko zaljubljenika u dobre emocije svake godine hrli u Varaždin, a ove ih se godine očekuje još i više, jer očekuje ih 60 glazbenih programa - 28 koncerata na tri glazbeno profilirane pozornice, sati i sati zabave uz DJ-e i heroje ulica, šest kazališnih predstava ,čak 150 uličnih programa, nikad atraktivnija Kreativnica, bogata gastro ponuda i još brojna iznenađenja.

Od 17. do 26. kolovoza, za manje od mjesec dana, u Varaždinu će se održati jubilarni 20. Špancirfest.

Među odabranim destinacijamaMastercardove platforme

Špancirfest je izuzev najveće kanadske turističke web stranice uvršten i u probrano društvo posebno odabranih destinacija Mastercardove platforme Priceless Cities, u okviru projekta Priceless Croatia (priceless.com). Riječ je o internetskoj destinacijskoj stranici koja korisnicima Mastercard kartica pruža jedinstvene mogućnosti, privilegiran pristup raznim događanjima te posebne ponude - kako bi se povezali s gradovima u kojima žive i putuju.

S 42 destinacije dostupne za korisnike iz 87 zemalja, ovo digitalno odredište nikada ne izlazi iz mode te daje priliku za uživanje u najboljim sportskim manifestacijama, zabavi, gastronomskim ponudama, kupnji i drugim pogodnostima. Za razliku od ostalih internetskih stranica za putovanja, Priceless Cities pruža jedinstven pogled iza kulisa, na privatna iskustva i ulaznice za najpoželjnija događanja isključivo za korisnike Mastercarda.

I za 20. slavljeničko izdanje festivala pripremljena je posebna ponuda, a sam odabir Špancirfesta da bude na popisu tih pomno biranih iskustvenih destinacija lijepa je potvrda globalne kvalitete.

Bajaga i instruktori vraćaju se u Varaždin

Turistička zajednica grada Varaždina je uz podršku Grada Varaždina te brojnih sponzora i partnera festivala za ovo slavljeničko izdanje najvećeg, najpopularnijeg i najraznovrsnijeg hrvatskog festivala pripremila bogat program koji će kao i svake godine povijesnu gradsku jezgru Varaždina pretvoriti u najveću pozornicu u ovom dijelu Europe.

Iako je koncertni program na besplatnoj, glavnoj PAN pozornici Špancirfesta ispod zidina Starog grada trebao otvoriti Parni valjak, bend nažalost neće moći nastupiti zbog zdravstvenog stanja frontmena Akija Rahimovskog kojemu treba još malo odmora kako bi Parni valjak na jesen u punoj formi mogao ponovo početi nastupati.

Koncertni niz na PAN pozornici kod Starog grada tako će započeti Bajaga i instruktori, stari znanci Špancirfesta na kojem su 2010. i 2015. održali sjajne i emocijama prepune nastupe te se vraćaju da zajedno proslavimo 20. rođendan.

Još bogatiji program za djecu

Kao generator kreativnosti za sve uzraste, Špancirfest je za svoje 20. izdanje pripremio i posebno raskošan program Parka kreative ujutro i poslijepodne, svakog od deset festivalskih dana. S četrdesetak radionica, predstava i popularnim Vindilandom, maleni špancireri sigurno neće ostati zakinuti za dobar provod. Ove godine zabava se podiže na višu razinu kroz novootvoreni - zabavni park! Osim toga, program radionica ove je godine mnogo širi te dopunjen LOOP glazbenom klinikom s tridesetak besplatnih, edukativnih radionica za sve koji žele početi svirati ili proširiti svoje sviračko umijeće i znanje.

Špancirfest tako po dvadeseti put vjerno zadovoljava potrebe velikih i malih, domaćih i stranih, zahtjevnih i skromnih. Naposljetku, tu je i raskošna izlagačko-prodajna ponuda, a na Špancirfestu ćete moći doživjeti i brojna gastronomska iskustva, Vinski grad i još desetine raznih popratnih programa. Pa tko bi to propustio?

27.07.2018. 17:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh